Στις 15 Μαΐου νεαρό ζωνοδέλφινο προσέγγισε για άγνωστους λόγους το νέο λιμάνι της Μυκόνου όπου και παρέμεινε για έξι μέρες.

Το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ βρισκόταν διαρκώς σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με συνεργάτες του στο νησί, εθελοντές, το ερευνητικό κέντρο διάσωσης και περίθαλψης «ΑΡΙΩΝ» και την τοπική λιμενική αρχή προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση της υγείας του ζώου και τα αίτια της συμπεριφοράς του.

Αν και το ζωνοδέλφινο έδειχνε φαινομενικά σε καλή κατάσταση την τρίτη μέρα άρχισε να παρουσιάζει τα πρώτα ανησυχητικά συμπτώματα. Σε συνεργασία με τον κτηνίατρο του νησιού, τον «ΑΡΙΩΝ» και τη Δρ. Αναστασία Κομνηνού κατεβλήθη κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διάσωση του ζώου, χωρίς ωστόσο το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς τη Δευτέρα τα ξημερώματα το ζωνοδέλφινο έχασε τη μάχη.

Σε μία περίοδο διαρκούς υποβάθμισης των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, στόχος μας είναι η διεύρυνση στην Ελλάδα του δικτύου ενημέρωσης πολιτών και εθελοντικών ομάδων, ώστε να διασφαλιστεί το δυνατό περισσότερο το μέλλον των θαλάσσιων θηλαστικών που διαπλέουν μόνιμα ή περιστασιακά τις θάλασσες μας.

Πηγή: econews.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.