Με μια πρώτη ματιά, αυτός ο λευκός καρχαρίας φαίνεται έτοιμος να κατασπαράξει το χέρι του απεικονιζόμενου ανθρώπου. Ωστόσο, αυτός ο άγριος θηρευτής, μήκους πέντε μέτρων, αγνοεί πλήρως το ένστικτο του, καθώς βρίσκεται σε μια κατάσταση πλήρους… νιρβάνας!

Συγκεκριμένα, ο ειδικός στους καρχαρίες Andre Hartman, είναι σε θέση να «υπνωτίζει» τους καρχαρίες, απλά γαργαλώντας το ρύγχος τους, ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του, προκαλώντας στο ζώο μια έντονη διέγερση.

Αυτό το απίστευτο θέαμα συνέλαβε στο φακό του ο αμερικανός φωτογράφος Doug Perrine, στα ανοικτά των ακτών της Νοτίου Αφρικής.

«Ο καρχαρίας προσελκύστηκε από τη μυρωδιά του δολώματος που ρίξαμε στη θάλασσα. Αμέσως εμφανίστηκε στην επιφάνεια και ο Andre αμέσως γαργάλησε το κάτω μέρος του ρύγχους του. Αυτό το σημείο του σώματος του καρχαρία είναι φορτωμένο με νευρικές απολήξεις και το αισθητήριο σύστημα του πλάσματος υπερφορτώθηκε από το ερέθισμα. Ο καρχαρίας βρισκόταν σε «έκσταση» και δεν είχε πλέον λόγο να επιτεθεί», δήλωσε ο φωτογράφος.

Ο λευκός καρχαρίας θεωρείται ευπαθές είδος, λόγω της απειλής της τροφής του από την αλιεία. Επιπλέον, απειλείται από κυνηγούς, οι οποίοι σκοτώνουν τους καρχαρίες για τα πτερύγια τους. Στη Κίνα, μια σούπα καρχαρία κοστίζει μέχρι και 120 ευρώ το πιάτο.