Αυτό το συνοφρυωμένο ψάρι μπορεί να μην γνωρίζει ότι μοιάζει με έναν από τους πιο αγαπημένους μας χαρακτήρες καρτούν, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την απίθανη ομοιότητά του με τον Homer Simpson.

Το ψάρι, γνωστό ως Stargazer, εθεάθη στο βυθό της θάλασσας στο Lembeh Strait στην Βόρεια Sulawesi, στην Ινδονησία.

Ο φωτογράφος Mark Webster, από το Φάλμουθ της Κορνουάλλης, κατέγραψε το παράξενο πλάσμα στο φακό του, σε μια κατάδυση στη Νοτιοανατολική Ασία.

Ο 56χρονος, ο οποίος είναι επαγγελματίας φωτογράφος για περισσότερα από 20 χρόνια, είπε ότι ήλπιζε να συλλάβει την εικόνα ενός παράξενου πλάσματος και είναι πανευτυχής που το κατάφερε.

«Είχα δει αρκετά Stargazer σε άλλες τοποθεσίες στην Ινδονησία, ωστόσο ήθελα να συλλάβω ένα στη συγκεκριμένη τοποθεσία, καθώς το χρώμα τους αντιπαραβάλλει καλά με τη σκούρα άμμο του ηφαιστιογενούς βυθού. Έτσι ξεχωρίζουν περισσότερα τα περίεργα χαρακτηριστικά τους», δηλώνει ο φωτογράφος.

«Αμέσως συνειδητοποίησα την ομοιότητα του με τον Homer Simpson, τόσο λόγω του αχανούς βλέμματος όσο και του ανοικτού στόματος».

«Τα Stargazer δεν είναι ασυνήθιστα στο βιότοπό τους, ωστόσο είναι δύσκολο να εντοπιστούν, καθώς συχνά παραμένουν εντελώς θαμμένα στην άμμο και εμφανίζονται μονάχα το βράδυ για να κυνηγήσουν», δηλώνει καταληκτικά.