«Αποτρέψτε έναν παγκόσμιο όλεθρο»

Έκκληση για την προστασία των δασών του Αμαζονίου κάνει η WWF


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
16:38
11/12/2011
«Αποτρέψτε έναν παγκόσμιο όλεθρο»
loading

Σήμα κινδύνου απευθύνει προς το Ρίο Ντε Τζανέιρο απευθύνει η WWF. Όπως αναφέρει η περιβαλλοντική οργάνωση στην ιστοσελίδα της «ο Αμαζόνιος είναι το τελευταίο εναπομείναν μεγάλο τροπικό δάσος του κόσμου. Όμως η κυβέρνηση της Βραζιλίας (υποκινούμενη από ισχυρά βιομηχανικά συμφέροντα) είναι έτοιμη να δώσει τεράστιες εκτάσεις για καλλιέργεια και εκτροφή ζώων αλλάζοντας το νόμο που προστατεύει το τροπικό δάσος».

Όπως επισημαίνει η οργάνωση «η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει». Η κυβέρνηση της Βραζιλίας σχεδιάζει να περάσει ένα νομοσχέδιο το οποίο θα νομιμοποιεί την αποψίλωση εκατομμυρίων στρεμμάτων δάσους για γεωργική και αγροτική εκμετάλλευση ενώ το ίδιο σχέδιο θα νομιμοποιεί τις εκτάσεις που ήδη χρησιμοποιούνται, παράνομα για τους ίδιους λόγους.

Εάν ο νόμος εφαρμοστεί, οι εκτάσεις που θα αποψιλωθούν ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια στρέμματα δάσους. Η οικολογική συμβολή που προσφέρουν τα δέντρα που θα κοπούν στο περιβάλλον είναι ζωτικής σημασίας για τον πλανήτη: απορροφούν περίπου 25 δισ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα, ποσότητα που αντιστοιχεί με τις εκπομπές ρύπων της Μεγάλης Βρετανίας για 50 και πλέον χρόνια.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει