Ύστερα από ένα μεγάλο, ζεστό καλοκαίρι γεμάτο σκληρή δουλειά στο Κέντρο Διάσωσης, οι εθελοντές απόλαυσαν την ευχαριστή στιγμή που μερικές από τις πιο νεαρές χελώνες που φρόντιζαν επιτέλους θεραπεύτηκαν αρκετά ώστε να απελευθερωθούν.

Στις 7 Οκτωβρίου, ένα συννεφιασμένο απόγευμα Παρασκευής, τέσσερις από τις πιο μικρές χελώνες απελευθερώθηκαν στη θάλασσα από τον Υπεύθυνο του Κέντρου Διάσωσης και τους εθελοντές. Το καταδυτικό κέντρο Aqua Divers Club, χορηγοί του ΑΡΧΕΛΩΝ, παραχώρησαν για άλλη μια φορά το φουσκωτό τους για αυτό το σκοπό.

Ο «Βασίλης», του οποίου η ηλικία υπολογίζεται στο ένα έτος, υπήρξε η πιο νεαρή χελώνα στο ΚΔ και πολύ αγαπημένη σε όλους. Υπέφερε από τραύματα στο κεφάλι και το ένα μάτι, άλλα ύστερα από την κατάλληλη φροντίδα που του προσφέρθηκε στο ΚΔ, θεραπεύτηκε. Όταν τον απελευθερώσαμε, κολύμπησε για λίγο στην επιφάνεια παράλληλα με το φουσκωτό μας πριν καταταδυθεί και εξαφανιστεί στο βυθό.

Ο «Κουρσάρος», η «Φλώρα» και η «Σταυρούλα», τρείς ζωηρές νεαρές χελώνες υπέστησαν χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση αγκιστριού που είχαν καταπιεί. Ευτυχώς θεραπεύτηκαν γρήγορα και δεν καθυστέρησαν ούτε στιγμή να καταδυθούν στο βυθό της θάλασσας όταν απελευθερώθηκαν.

Φεύγοντας οι χελώνες πήραν μαζί τους τις καλύτερες ευχές  για μια μακρή, ασφαλή και φυσιολογική ζωή.