Για μπάνιο στα… Γρεβενά

Ορεινές παραλίες για αυτούς που ξέρουν


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
21:58
31/08/2011
Για μπάνιο στα... Γρεβενά
loading

Με την ολοκλήρωση του φράγματος του Ιλαρίωνα στα τέλη του 2012 αναμένονται μεγάλα αναπτυξιακά δεδομένα στην περιοχή.

Ορεινές περιοχές όπως τα Γρεβενά και η Δεσκάτη θα αποκτήσουν… παραλία ενώ ένα σύστημα τεσσάρων διαδοχικών λιμνών, μοναδικό στον ελλαδικό χώρο θα δημιουργηθεί γύρω από τις περιοχές της Βέροιας, της Κοζάνης, των Γρεβενών και της Δεσκάτης.

«Το οικοσύστημα αυτό συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα (φυσική ομορφιά, υγροβιότοπους, πλούσια βιοποικιλότητα) και σε συνδυασμό με τις οροσειρές που το περιβάλλουν, αποτελεί ένα απόθεμα πολύτιμης αξίας. Το απόθεμα αυτό μπορεί, με ένα κοινό σχέδιο ανάδειξης και αξιοποίησης, να συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη και την οικονομική στήριξη όλων των παραλίμνιων οικισμών των Δήμων Βέροιας, Γρεβενών, Δεσκάτης, Κοζάνης και Σερβίων - Βελβεντού. Οι “διαδρομές των λιμνών” μπορούν να αποτελέσουν τουριστικό προορισμό» σημειώνει ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού, Βασίλης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος κάλεσε τους δημάρχους των παραπάνω περιοχών σε σύσκεψη για την αξιοποίηση και ανάδειξη των τεχνητών λιμνών του ποταμού Αλιάκμονα.

«Ο μικρός αριθμός των ΟΤΑ ευνοεί τον καλύτερο συντονισμό και τη συνεργασία», αναφέρει και επισημαίνει ότι θα αναζητηθούν κεφάλαια από χρηματοδοτικά προγράμματα, είτε ευρωπαϊκά, είτε εθνικά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει