«Γιορτάζοντας την οικολογία» ήταν το θέμα του ετήσιου φωτογραφικού διαγωνισμού, τους νικητές του οποίου ανακοίνωσε η Βρετανική Ένωση Οικολογίας. Στην πρώτη θέση αναδείχθηκε η φωτογραφία με μία θαλάσσια χελώνα που απαθανατίστηκε με φόντο δύτες στο Μεξικό.

Πολλές από τις φωτογραφίες που εστάλησαν στο διαγωνισμό είχαν τραβηχτεί από επιστήμονες την ώρα της δουλειάς τους. Τη λευκή αυτή κουκουβάγια (Tyto alba ή Τυτώ η λευκή) «συνέλαβε» ο φακός να κυνηγά στο χειμωνιάτικο ουρανό του North Yorkshire στη Βρετανία.


Ιγκουάνα… «λιάζεται» στα νησιά Γκαλαπάγκος


Η υποβρύχια αυτή φωτογραφία κέρδισε στην κατηγορία «Οικοσυστήματα και κοινότητες». Ψάρι του είδους lyretail anthias απεικονίζεται με φόντο την… κοραλιογενή «ιδιοκτησία» του.


Αυτή είναι μία από τις φωτογραφίες που το «κλικ» συντονίζεται με τρόπο θαυμαστό με τη φύση. Ο φακός πρόλαβε την επίθεση ενός μυρμηγκιού κατά ενός πολύ μεγαλύτερου εκπροσώπου του είδους του. Μήλος της έριδος η τροφή από το εικονιζόμενο λουλούδι.


Η παρακάτω φωτογραφία ήταν νικήτρια στην κατηγορία «Οικολογία σε δράση». Στο καρέ απεικονίζεται μία οικολόγος την ώρα της παρατήρησης στο έδαφος της Νέας Ζηλανδίας