Ένας αγαθός θαλάσσιος γίγαντας

ΔΕΙΤΕ: Απολαμβάνει το κολατσιό του


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
19:31
07/06/2011
Ένας αγαθός θαλάσσιος γίγαντας
2
loading

Το κήτος της φωτογραφίας είναι ένας φαλαινοκαρχαρίας, ο οποίος φτάνει μέχρι και τα 12.6 μέτρα μήκος και βάρος 21.5 τόνους, δίχως να αποτελεί όμως κίνδυνο για τον άνθρωπο στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Μάλιστα έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά στα οποία φαλαινοκαρχαρίες έχουν επιτρέψει σε δύτες να τα «καβαλήσουν» και να πάνε βόλτα.

Ο καρχαρίας ζει σε τροπικά νερά και ο προσδόκιμος χρόνος ζωής του είναι τα 70 χρόνια. Κύρια πηγή φαγητού του είναι το φυτοπλαγκτόν, μικροσκοπικά φυτά και ενίοτε πολύ μικρά ψάρια. Πρακτικά είναι ένας αργά κινούμενος καρχαρίας που τρέφεται φιλτράροντας την τροφή του και είναι το μεγαλύτερο ψάρι στον κόσμο, στα οποία χαρακτηριστικά οφείλεται και το όνομά του. Το στόμα του μάλιστα μπορεί να ανοίξει μέχρι και το 1,5 μέτρο και περιέχει 300 με 350 σειρές από δόντια.

Οι παρακάτω φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί από το ενυδρείο Hakkeijima Sea Paradise που βρίσκεται στην άκρη του κόλπου Yokohama στο Τόκιο και από πολύ πρόσφατα φιλοξενεί αυτό το σπάνιο είδος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar GeorgeV

    Κι εγώ που είχα την εντύπωση ότι ο φαλαινοκαρχαρίας είναι επικίνδυνος για τον άνθρωπο... μάλλον θα μπερδεύτηκα με τον Πάγκαλο...

    1. avatar loggitsi

      χαχαχαχαχα σωστος....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει