Λίγο πριν ξεκινήσει ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2019, ένα σκάνδαλο προκάλεσε αναστάτωση, με την EBU να αποβάλει την κριτική επιτροπή της Λευκορωσίας επειδή παραβίασε τους κανόνες. Συγκεκριμένα, η επιτροπή αποβλήθηκε μετά τη αποκάλυψη των ψήφων της στον πρώτο ημιτελικό, παραβιάζοντας τους κανόνες της Eurovision, αφού τα αποτελέσματα δημοσιεύονται μετά τον τελικό.

«Η ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής της Λευκορωσίας αποκαλύφθηκε σε μια συνέντευξη, κάτι το οποίο παραβιάζει τους κανόνες διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Προκειμένου να είναι όλα σύννομα με τους κανονισμούς ψηφοφορίας της Eurovision, η EBU έχει αναλάβει δράση και απέβαλε την κριτική επιτροπή της Λευκορωσίας από τον τελικό του Σαββάτου. Οι ψήφοι της Λευκορωσίας θα διανεμηθούν με βάση ένα συνολικό αποτέλεσμα που θα εγκριθεί από τους αρμόδιους ελεγκτές», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η EBU.

Ο επικεφαλής της κριτικής επιτροπής της Λευκορωσίας Βάλερι Πρίγκαν, μετά τον πρώτο ημιτελικό, είπε στο Tut: «Καθορίσαμε τους τρεις νικητές σχεδόν ομόφωνα. Γενικά, στις πρώτες έξι ή επτά θέσεις δεν είχαμε σχεδόν καμία διαφωνία. Αυτές ξεκίνησαν στις θέσεις 8-10. Τότε συναντηθήκαμε για περίπου δέκα λεπτά». Μάλιστα, τα μέλη της επιτροπής αποκάλυψαν τις χώρες που τους άρεσαν κατά τη διάρκεια του ημιτελικού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.