Θα μπορούσε να είναι μια all star ταινία, μόνο που δεν θα έφταναν και πάλι οι ρόλοι για όλους. Η φωτογραφία της Paramount Pictures για τα 100α γενέθλιά της, μέσα από τον φακό του Αρτ Στράιμπερ, περιλαμβάνει άπαντες: από τη Σαρλίζ Θερόν και τον Μάρτιν Σκορσέζε ως τον Μπραντ Πιτ και τον Τζορτζ Κλούνεϊ.

Το στούντιο ιδρύθηκε το 1912 με την επωνυμία Famous Players Film Company και κατάφερε να κερδίσει μερικούς από τους μεγαλύτερους σταρ της εποχής του βωβού (Ροδόλφο Βαλεντίνο, Μαίρη Πίκφορντ, Γκλόρια Σουάνσον). Εκεί έκανε και ο Σεσίλ Ντε Μιλ όλα τα μεγάλα, βιβλικά έπη του. Όταν ξεκίνησε ο ομιλών κινηματογράφος κατάφερε να κερδίσει και πάλι το κοινό δίνοντας έμφαση στις σοφιστικέ κωμωδίες και έχοντας σταρ όπως η Μάρλεν Ντίτριχ, η Μέι Γουέστ, οι αδερφοί Μαρξ και ο Γκάρι Κούπερ. Στη μεταπολεμική εποχή, τα ίχνη τους άφησαν σκηνοθέτες όπως ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο Μπίλι Γουάιλντερ και ο Τζέρι Λιούις.

Στις αρχές του ’60 υπήρχε μια κάμψη, μέχρι που αγόρασε το στούντιο ο Τσάρλι Μπλάουντορν το 1966, ξεκινώντας μια δεύτερη χρυσή εποχή, με παραγωγό τον Μπομπ Εβανς και ταινίες όπως το «Love Story», οι δύο πρώτοι «Νονοί» και το «Chinatown». Ακολούθησε ο Μπάρι Ντίλερ, ο οποίος με τη βοήθεια των Μάικλ Άισνερ και Τζέφρι Κάτζενμπεργκ, έκανε την Paramount ένα εργοστάσιο blockbuster με άποψη (με ταινίες όπως ο «Ιντιάνα Τζόουνς» και φρέσκα πρόσωπα όπως ο Τομ Κρουζ και ο Έντι Μέρφι).

Το 1994 αγόρασε το στούντιο ο Σάμνερ Ρέντστοουν και με επικεφαλής τη Σέρι Λάνσινγκ ξεκίνησαν άλλη μια επιτυχημένη περίοδο, με ακριβότερες και ακολούθως με μεγαλύτερο ρίσκο, παραγωγές, όπως ο «Τιτανικός», το «Braveheart» και ο «Φόρεστ Γκαμπ». Το 2005 διαδέχθηκε την Λάνσινγκ ο Μπραντ Γκρέι, ο οποίος κατάφερε να έχει στο ενεργητικό του οκτώ από τις 10 πιο εμπορικές ταινίες όλων των εποχών της Paramount.

Πηγή: tospirto.net