Η πρώτη φωτογραφία από την ταινία «Napoleon» του Ρίντλεϊ Σκοτ κυκλοφόρησε σήμερα από την Apple, με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ (Joaquin Phoenix), ο οποίος θα υποδυθεί τον Γάλλο αυτοκράτορα και στρατηγό.

Όπως αναφέρει το Variey, ο Φίνιξ και ο Ρίντλεϊ Σκοτ θα συνεργαστούν για δεύτερη φορά, μετά την τεράστια επιτυχία του 2000 «Gladiator».

Το σενάριο υπογράφει ο Ντέιβιντ Σκάρπα (David Scarpa) και αφηγείται την ασταθή σχέση του οραματιστή αυτοκράτορα με τη σύζυγό του, Ιωσηφίνα, τον ρόλο της οποίας θα υποδυθεί η Βανέσα Κέρμπι (Vanessa Kirby). Επιπλέον, μεταξύ άλλων, στην ταινία «Napoleon» θα πρωταγωνιστούν οι Τζόντι Κόμερ (Jodie Comer), Ταχάρ Ραχίμ (Tahar Rahim), Μπεν Μάιλς (Ben Miles) και Λουντιβίν Σανιέ (Ludivine Sagnier).

Το ιστορικό έπος θα κάνει πρεμιέρα στη μεγάλη οθόνη στις 22 Νοεμβρίου 2023, πριν μεταδοθεί παγκοσμίως σε άγνωστη ημερομηνία μέχρι στιγμής από το Apple TV+.

Η παραγωγή είναι των Apple Studios και της Scott Free Productions μαζί με τους Kevin Walsh, Mark Huffam και Joaquin Phoenix.