Η σειρά House of the Dragon επέστρεψε και η πρεμιέρα της ήταν αρκετά εντυπωσιακή. Το δεύτερο επεισόδιο της σειράς έχει τον τίτλο Τhe Rogue Prince και όπως φαίνεται, και η συνέχεια θα είναι το ίδιο εντυπωσιακή.

Οι παίκτες συνεχίζουν να κάνουν δειλά δειλά τις κινήσεις τους και σίγουρα αυτή είναι η αρχή του ντόμινο των εξελίξεων που θα μας απασχολήσουν για το υπόλοιπο της σεζόν αλλά και της σειράς.

Spoilers

Oι διαφωνίες για την κατάσταση στο Stepstones

Χρονολογικά βρισκόμαστε 6 μήνες μετά τον θάνατο της μητέρας της Rhaenyra, Aemma Arryn, και τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει πολύ για την Rhaenyra, παρόλο που πλέον είναι η νόμιμη διάδοχος τους Viserys, συνεχίζει να σερβίρει κρασί στο Μικρό Συμβούλιο και παράλληλα συνεχίζουν να αμφισβητούν την ίδια αλλά και τις προτάσεις της όσον αφορά πολιτικά θέματα όπως η αντιμετώπιση της κατάστασης στην περιοχή Stepstones, ένα θέμα που προκαλεί τις πρώτες διαφωνίες στο Μικρό Συμβούλιο κυρίως μεταξύ του Viserys και του Corlys Velaryon, ο οποίος απαιτεί από τον Viserys να δράσει άμεσα και να απαντήσει στην εισβολή της Τριαρχίας και του Craghas Drakar στην περιοχή του Stepstones. Μη θέλοντας να ξεκινήσει έναν πόλεμο, ο Viserys προσπαθεί να ακολουθήσει μία πιο ειρηνική οδό κάτι το οποίο απογοητεύει μερικούς στον κύκλο του.

O Daemon και το Dragonstone

Και εκεί που ο Viserys νομίζει πως το πρόβλημα που ονομάζεται Daemon δεν θα τον απασχολήσει ξανά, τα νέα φτάνουν στο King’s Landing πως ο Daemon έχει εγκατασταθεί στο Dragonstone, έχοντας μάλιστα κλέψει και ένα αυγό δράκου, ο Viserys στέλνει το Χέρι του Βασιλιά τον Otto προκειμένου να ανακτήσει το αυγό. Παρά τις αποτυχημένες προσπάθειες του Otto να πείσει τον Daemon, η Rhaenyra καταφθάνει με τον δράκο της Syrax και σώζει την κατάσταση αποτρέποντας ίσως μία πιθανή αιματοχυσία. Οι συγκεκριμένες σκηνές στο Dragonstone αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά την εξαιρετική σκηνοθεσία της σειράς κυρίως με τα εντυπωσιακά πλάνα του Dragonstone και των δράκων ενώ παράλληλα η χημεία μεταξύ Matt Smith και Milly Alcock κάνουν τις σκηνές του Daemon και της Rhaenyra από τις πιο ενδιαφέρουσες.

O Viserys και η πίεση να ξαναπαντρευτεί

Παρά τον πρόσφατο χαμό της Aemma Arryn, ο κύκλος του Viserys αρχίζει και τον πιέζει να ξαναπαντρευτεί κάτι που σίγουρα προσελκύει ορισμένες υποψήφιες από σημαντικούς οίκους. Αρχικά βλέπουμε τον Corlys Velaryon και την γυναίκα του Rhaenys Targaryen να προσπαθούν να προξενέψουν την νεαρή κόρη τους προκειμένου να διασφαλίσουν την στενή σχέση τους με το στέμμα ισχυριζόμενοι πως θα διατηρηθεί το αγνό αίμα των Targaryen. Από την άλλη οι ύπουλες κινήσεις του Otto Hightower, του Χεριού του Βασιλιά, να φέρει την κόρη του πιο κοντά στον Viserys κάτι που εντέλει οδηγεί τον Viserys στην απόφαση του να παντρευτεί την Alicent, κάτι το οποίο ψυχραίνει τις σχέσεις του με την κόρη του Rhaenyra αλλά και με τον Corlys.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Το επεισόδιο σίγουρα βάζει τα πρώτα λιθαράκια στις μεταξύ πιθανές συγκρούσεις των χαρακτήρων μας κυρίως με τις διαδοχικές λανθασμένες αποφάσεις του Viserys, ο οποίος αποδεικνύει για ένα ακόμη επεισόδιο την αδυναμία του κυβερνήσει ως ένας ανεξάρτητος βασιλιάς. Το επεισόδιο αναπτύσσει εξαιρετικά επίσης την σχέση μεταξύ Rhaenyra και Alicent ξεκινώντας από την αρκετά στενή τους σχέση και καταλήγοντας στην «προδοσία» της Alicent.

Το επεισόδιο μπορεί να μην είχε αρκετή δράση αυτό όμως σίγουρα δεν σημαίνει πως η πλοκή του υστερεί κάπου, καθώς όλες οι προδοσίες και τα πισωμαχαιρώματα θα συμβάλλουν στην εξέλιξη των γεγονότων στην συνέχεια. Η σκηνοθεσία του Greg Yaitanes επιβεβαιώνει πως το HOTD θέτει σίγουρα τον πήχη ψηλά και το σενάριο του Ryan Condal αναδεικνύει εξαιρετικά τους πολύπλοκους χαρακτήρες που έχει γράψει ο Martin στο βιβλίο του.