Μια νέα θεωρία για μια από τις πλέον αγαπημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών έρχεται να παγώσει το χαμόγελο με το οποίο τη θυμόμαστε.

Το Ψάχνοντας τον Νέμο (2003) συνεχίζει να απασχολεί το παγκόσμιο κοινό και θα καταλάβετε αμέσως τι εννοούμε…

Ψάχνοντας τον Νέμο: Η σκοτεινή θεωρία για την ταινία που τα αλλάζει όλα

Θυμάστε τη σκηνή που ο Νέμο αποχωρίζεται από τον πατέρα του; Μια νέα θεωρία μας λέει μια διαφορετική ιστορία.

Εμπνευστές είναι οι παρουσιαστές του podcast «Just the Nobodys» και ισχυρίζονται ότι ο Νέμο δεν υπήρξε ποτέ! Ο Μάρλιν, ο πατέρας του, σκάρωσε στο μυαλό του ένα παιδί για να διαχειριστεί την απώλεια της γυναίκας του και των παιδιών τους.

Κι ενώ αρχικά μοιάζει εντελώς αστήρικτη μια τέτοια υπόθεση, οι δύο podcasters έχουν μελετήσει καλά αυτό που λένε.

«Η λέξη ‘‘nemo’’ στα λατινικά σημαίνει ‘‘κανείς’’», εξηγούν, «οπότε η Disney λέει πραγματικά στο κοινό ‘‘έχουμε μια ταινία που ονομάζεται Ψάχνοντας τον Νέμο, αλλά στην πραγματικότητα σημαίνει Ψάχνοντας τον Κανέναν, επειδή ο Νέμο δεν είναι υπαρκτός’’».

Οι δύο παρουσιαστές μας λένε επίσης πως η φίλη του Μάρλιν, η Ντόρι, δεν είναι τυχαίο που πάσχει από απώλεια μνήμης. «Γι’ αυτό η Ντόρι είναι τόσο καλή φίλη του Μάρλιν: επειδή πάσχει από έλλειψη βραχυχρόνιας μνήμης και δεν μπορεί να θυμηθεί ότι ο Νέμο δεν είναι αληθινός».

@justthenobodys

Reply to @kevinfromstatefarm Comment what we should talk about next! #fyp #foryou

♬ original sound – JustTheNobodys

Το βίντεο που ανέβασαν στο TikTok έχει πάνω από 19 εκατ. views και πολλοί μάλιστα φάνηκαν να συμφωνούν με τη νέα θεωρία…