Ο Διονύσης Σαββόπουλος ανεβαίνει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την ιδιότητα του αφηγητή παραμυθιών για οκτώ απογευματινές (3,4,5,8,9,10,11,12/12/2010, ώρα 19.00) και δύο πρωινές (11,12/12/2010, ώρα 11.30) παραστάσεις στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

Ο σπουδαίος τραγουδοποιός θα διηγηθεί σε μικρούς και μεγάλους τις δικές του ιστορίες – εμπνευσμένες από τη Θεογονία του Ησίοδου – σε ένα θέατρο τραγουδιών και ζωγραφιστών ονείρων που τιτλοφορείται «Για να γίνει ο χρόνος καινούριος», μαζί με άλλους παραμυθάδες και τραγουδιστές, καραγκιοζοπαίχτες, ακροβάτες και μάγους.

Η Θεογονία του Ησίοδου είναι «ένα καταπληκτικό παραμύθι» σύμφωνα με τον συνθέτη και τραγουδιστή «που μας μιλάει για την αρχή του Κόσμου και για το πώς γεννήθηκε ο Χρόνος, έτσι όπως το φαντάζονταν αλλά και το πίστευαν οι παλιοί εκείνοι Έλληνες της εποχής του Ησίοδου, αιώνες πριν έρθει στον κόσμο ο Χριστός».

Η παράσταση «Για να γίνει ο χρόνος καινούριος» φτιάχτηκε, όπως δηλώνει ο ίδιος ο συνθέτης, «για τη χαρά της αφήγησης. Για παιδιά και για μεγάλους. Για όλους μας. Μπροστά σε μια αφήγηση που ξετυλίγεται μπροστά μας γεμάτη θαύματα, αφηνόμαστε. Αίρονται σιγά-σιγά οι επιφυλάξεις και οι δυσπιστίες. Ξαναγινόμαστε, όλοι, παιδιά. Δηλαδή καινούργιοι. Γιατί κάθε φορά που επιστρέφουμε εμείς οι μεγάλοι σε μια παλιά συλλογική φαντασία για να τη διηγηθούμε, ξαναβρίσκουμε εκείνη τη διαύγεια κι εκείνο το σφρίγος που κάνει τον χρόνο καινούργιο και τον κόσμο έγχρωμο ξανά».

Το Διονύση Σαββόπουλο συνοδεύουν δύο εξαίρετοι μουσικοί, ο Σταύρος Λάντσιας και ο Γιώτης Κιουρτσόγλου (από τους «Human Touch»), οι ηθοποιοί- τραγουδίστριες Ρηνιώ Κυριαζή και Φένια Παπαδόδημα που συμπληρώνουν την αφήγησή του με ελληνικά και ξένα παραμύθια καθώς και 12μελής χορός που αναπαριστά τη δράση τους επί σκηνής. Κι όλα αυτά με φόντο εντυπωσιακές ζωγραφικές δημιουργίες της Φωτεινής Στεφανίδη που προβάλλονται σε βίντεο. Στην παράσταση συμμετέχει και ο Θίασος Σκιών του Άθου Δανέλλη.

Την παράσταση που θα επαναληφθεί τον Ιανουάριο, (9 έως και 12/1), σκηνοθετεί η χορογράφος Σοφία Σπυράτου, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια της υπογράφει ο Γιάννης Μετζικώφ. Τους φωτισμούς επιμελείται ο Γιώργος Τέλλος και τον ήχο ο Γιάννης Τούντας.