Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα καλύπτοντας πολλά και διαφορετικά γούστα και πάνω από όλα ανέξοδα. Έτσι απόψε, μπορείτε να απολαύσετε βραδιά ρεμπέτικου λαϊκού τραγουδιού με το μουσικό σχήμα «Ρεμπέτικο σεργιάνι» στις 8:30 στην πλατεία Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Μεταμόρφωση. Ένα μουσικό ταξίδι με επιλεγμένα ρεμπέτικα που συναντούν την παράδοση με αναφορές στη Σμύρνη, αλλά και σ’ ένα καθαρό, προσεγμένο γλέντι με καλά λαϊκά τραγούδια των Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Ζαμπέτα, Καλδάρα, Μητσάκη και άλλων μεγάλων λαϊκών δημιουργών. Είσοδος ελεύθερη για όλους.

Τη θεατρική παράσταση «Bότκα Μολότωφ» του Νιλ Σάιμον μπορείτε να παρακολουθήσετε από τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κορυδαλλού στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη». Έντεκα μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ διασκευασμένα από τον Νιλ Σάιμον με χιουμοριστική διάθεση και καυστική σάτιρα. Κάτω όμως από αυτά, διαφαίνεται η μελαγχολική ψυχή του συγγραφέα, αποτυπώνεται καθαρά η αλλοίωση της κοινωνίας, η διαφθορά της εξουσίας, η καταπίεση των λαϊκών μαζών αλλά και η ομορφιά του έρωτα και της αγάπης. Ο συγγραφέας προσπαθεί να μας ιδεάσει για τα μεγάλα προβλήματα των ανθρώπων, που παραμένουν στη βάση τους ίδια, αν και η έκφραση τους αλλάζει και οι εποχές διαφοροποιούνται. Στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» στις 9 με ελεύθερη είσοδο.

Τελευταία ημέρα σήμερα για την έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει η ΜΚΟ «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία», υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO, του Δήμου Αθηναίων, του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις». Στην έκθεση θα εκτεθούν οι φωτογραφίες που διακρίθηκαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό, θα γίνει προβολή ενημερωτικού υλικού με θέμα την Ειρήνη και τη Μη βία, ενώ θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση με συνδέσεις με άλλες πόλεις, όπου οι τοπικές φωτογραφικές ομάδες κάνουν αντίστοιχες εκδηλώσεις, λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ειρήνη. Στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων, Αίθουσα «Άγγελος Σικελιανός». Πειραιώς 100, Γκάζι. Είσοδος ελεύθερη για όλους