Στις 18 Αυγούστου του 1962 ο Ρίνγκο Σταρ εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως ο επίσημος ντράμερ των Beatles. Ήταν το τελευταίο μέλος που προστέθηκε στο σχήμα μετά τον Τζον Λένον, τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ και τον Τζορτζ Χάρισον. Αυτή η μέρα θεωρείται από πολλούς ως τα γενέθλια των Beatles. Ολόκληρο το 2012, με έμφαση στον Αύγουστο, η πατρίδα τους το Λίβερπουλ, αλλά και όλος ο πλανήτης γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή τους. Με αυτή την αφορμή, ας ρίξουμε μια ματιά στα ρεκόρ των Beatles που παραμένουν ακλόνητα.

600 εκατομμύρια άλμπουμ:
Οι Beatles είναι το πιο εμπορικά επιτυχημένο όνομα όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει μέχρι σήμερα 600 εκατομμύρια άλμπουμ. Και στις ΗΠΑ είναι στην κορυφή με 177 εκατομμύρια άλμπουμ, ενώ ακολουθεί ο Έλβις Πρίσλεϊ με 134.5 εκατομμύρια.

20 singles:
Το συγκρότημα έχει 20 Νο1 singles στις ΗΠΑ (17 στη Βρετανία), ένα ρεκόρ που παραμένει ακλόνητο.

Όλο το top five δικό τους: Τον Απρίλιο του 1964 οι Beatles καταλάμβαναν τις πέντε πρώτες θέσεις στο τσαρτ των singles του Billboard για τις ΗΠΑ με τα τραγούδια (από πάνω προς τα κάτω) «Can’t buy me love», «Twist and Shout», «She loves you», «I want to hold your hand» και «Please, please me». Κανείς άλλος καλλιτέχνης δεν πλησίασε αυτό το ρεκόρ. Το «Can’t buy me love» ήταν το τρίτο Νο1 των Beatles στη σειρά, καθώς και τα δύο άλλα τραγούδια που προηγήθηκαν στην κορυφή ήταν δικά τους. Ούτε αυτό το ρεκόρ το έχει πλησιάσει κανείς άλλος.

2,3 εκατομμύρια πωλήσεις τού ψηφιακά επεξεργασμένου καταλόγου τους:
Το 2009 ολόκληρο το έργο των Beatles κυκλοφόρησε ψηφιακά επεξεργασμένο. Στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Βρετανία, οι θαυμαστές τους αγόρασαν, πιθανότατα για 2η φορά, 2,3 εκατομμύρια αντίτυπα των άλμπουμ και των τραγουδιών τους. Το άλμπουμ τους που πούλησε περισσότερο ήταν το «Abbey Road», ενώ το τραγούδι τους που προτιμήθηκε ήταν το «Here comes the sun». Από την άφιξη των iTunes στα τέλη του 2010, οι Beatles έχουν πουλήσει δέκα εκατομμύρια τραγούδια και 1.8 εκατομμύρια άλμπουμ.

11,4 εκατομμύρια αντίτυπα του άλμπουμ τους «Beatles 1»: Την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, η συλλογή επιτυχιών τους «Beatles 1» πούλησε 11,4 εκατομμύρια αντίτυπα. Ήταν το πρώτο σε πωλήσεις άλμπουμ της δεκαετίας, και ένα από τα τέσσερα μόνο που πέρασαν τα δέκα εκατομμύρια αντίτυπα. Έμεινε για οχτώ εβδομάδες στην κορυφή του τσαρτ του Billboard. Ολόκληρη τη δεκαετία οι Beatles ήταν το δεύτερο σε πωλήσεις όνομα. Πούλησαν 30 εκατομμύρια (τους πέρασε μόνο ο Έμινεμ με 32,2 εκατομμύρια).

Πηγή: tospirto.net