«Γεννήθηκαν» τον Ιούνιο του 1962, όταν ο Μικ και ο Κιθ, παιδικοί φίλοι, απάντησαν σε μια αγγελία του Μπράιαν Τζόουνς, στο περιοδικό «Jazz News».

Ο Τζόουνς τελικά ήταν αυτός που έφυγε πρώτος… Πενήντα χρόνια μετά, οι Rolling Stones (με τους Τσάρλι Γουότς, Ρόνι Γουντ και Μπιλ Γουάιμαν ενίοτε να έχουν προσαρτηθεί στα αταίριαστα «διδυμάκια») εξακολουθούν να κυριαρχούν στο παγκόσμιο μουσικό σύμπαν, να λανσάρουν το απαράμιλλο στυλ τους, να ιντριγκάρουν, κυρίως όμως να γράφουν μουσική και να κάνουν ζωντανές εμφανίσεις που θα ζήλευαν ακόμα και οι επόμενες γενιές ροκ σταρ.

Κι επειδή το γεγονός φυσικά και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, βιβλία, εκθέσεις, ντοκιμαντέρ και αφιερώματα ετοιμάζονται για την επέτειο. Τι κι αν η επετειακή περιοδεία αναβλήθηκε για του χρόνου;

Ο 68χρονος Μικ Τζάγκερ αποδεικνύει σε κάθε του εμφάνιση ότι η αδρεναλίνη κυλά ακόμα στις φλέβες του. Όσο για τον Ρίτσαρντς, μπορεί να κουράστηκε λίγο, αλλά μάλλον είναι πολύ τρελός για να «συνταξιοδοτηθεί».

Εξάλλου, ακόμα και οι επικριτές τους που υποστηρίζουν ότι τελευταία πουλάνε την εικόνα τους και επαναλαμβάνονται, θεωρούν ότι δε μας έχουν δώσει ακόμα το κύκνειο άσμα τους. Κάποια στιγμή θα το κάνουν κι αυτό. Έχουν ακόμα δρόμο…

Πηγή: tospirtonet.gr