Το φεστιβάλ της «Ανοιχτής Σκηνής» της Μονής Λαζαριστών συνεχίζεται με άλλο ένα τριήμερο γεμάτο μουσική. Σημαντικοί καλλιτέχνες θα κάνουν την εμφάνισή τους στην «Ανοιχτή Σκηνή» και υπόσχονται στο κοινό αξέχαστες στιγμές.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 31 Αυγούστου τη βραδιά θα ανοίξουν οι COIN! Η μπάντα είναι ενεργή τα τελευταία δέκα χρόνια, το 2005 κυκλοφόρησε το πρώτο τους album “Head or tales”, ενώ μετά από δύο χρόνια το δεύτερο album τους “Urban Subculture”. O δεύτερος δίσκος ήτανε αυτός που τους έκανε πανελλαδικά γνωστούς, κοινό και κριτικοί μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το ελπιδοφόρο συγκρότημα που κινούνταν στα όρια του alternative – indie rock και σκοτεινού pop. Το 2009 κυκλοφόρησε και ο τρίτος δίσκος τους “Popstitude”. Η τελευταία τους δουλειά “Sudden sounds” περιέχει τρία κομμάτια και κυκλοφορεί αποκλειστικά μέσω internet.

Αμέσως μετά τους COIN στη σκηνή ανεβαίνουν οι Sonny Touch & Honolulu Philharmonic. Ο Sonny Touch (Δημήτρης Τάτσης) μέσα από το album του Brain Soup έδειξε τις μεγάλες δυνατότητές του σαν μουσικός, παρουσιάζοντας ένα album με εντελώς προσωπικό χαρακτήρα και ήχο με σαφείς αναφορές στις μουσικές που τον επηρέασαν. Folk, Electronica, Blues & Boogie, Post Punk & Rock, Bastard Jazz, New Orleans R&B ανακατεύονται ευφυέστατα με Voodoo drums & Latin percussion όλα δοσμένα με έναν δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

Στα live πλαισιώνεται από τους Honolulu Philharmonic (Χρύσανθος Χριστοδούλου, Δημήτρης Δαλέζης, Νίκος Τσαβδάρογλου, Κωνσταντίνος Βελένης). Πέντε απίθανοι μουσικοί στη σκηνή που ανταλλάσσουν όργανα με τόσο απλό τρόπο, θαρρείς και είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο – ο τρομπετίστας να κάθεται και να τα σπάει στα ντραμς, ο κιθαρίστας να αναλαμβάνει τα πλήκτρα, ο ντράμερ τα samples και ο τραγουδιστής τα κρουστά…Το σχήμα χρησιμοποιώντας τον αυτοσχεδιασμό καταφέρνει και κάνει κάθε συναυλία του μια ιδιαίτερη εμπειρία.

Την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου ανεβαίνουν στη σκηνή φωνές που εδώ και χρόνια συγκινούν με την ερμηνεία τους. Δε θα μπορούσαμε να υποδεχθούμε καλύτερα το φθινόπωρο… Τέσσερις εξαιρετικοί μουσικοί ανεβαίνουν στη σκηνή και μας υπόσχονται μία συγκλονιστική βραδιά. Ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου, ο Κώστας Τζιαγκούλας και οι Nomik και Rispa από τους Sleepin Pillow θα ερμηνεύσουν δικές τους συνθέσεις, αλλά και γνωστές ελληνικές και ξένες διασκευές. Οι εξαιρετικές αυτές φωνές θα συνοδεύονται από live μπάντα.