Η έκθεση σπάνιων παιχνιδιών «Toy Stories» που λάτρεψαν μικροί και μεγάλοι στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος ταξιδεύει το κοινό σε έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακριά. Από τις 22 Ιανουαρίου ο μακρινός γαλαξίας του Star Wars μεταφέρεται στον «Ελληνικό Κόσμο» καθώς τόσο τα παιδιά όσο και οι θαυμαστές κάθε ηλικίας των Star Wars θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον ιππότη Τζεντάι που κρύβουν μέσα τους, να θαυμάσουν συλλεκτικά παιχνίδια και τα ελληνικά συλλεκτικά κόμιξ «Ο Πόλεμος των Αστρων» που κυκλοφόρησαν το 1977, να δουν από κοντά το αυτόγραφο του Ντέιβιντ Πράους, που υποδύθηκε τον Νταρθ Βέιντερ στην αυθεντική τριλογία και αυθεντικά φιλμ της ταινίας.

StarWars1 StarWars2

Τι περιλαμβάνει η νέα συλλογή Star Wars παιχνιδιών;

Ο επισκέπτης της έκθεσης θα μπορέσει να θαυμάσει μία συλλογή συλλεκτικών παιχνιδιών, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στα αυθεντικά κουτιά τους, όπως κυκλοφόρησαν τις δεκαετίες του 1970 και 1980. Η Kenner και η Palitoys είναι οι πιο διάσημες εταιρείες παιχνιδιών, συλλεκτικά κομμάτια των οποίων θα εκτίθενται στον «Ελληνικό Κόσμο» από την Συλλογή του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α., ενώ παράλληλα παρουσιάζονται διαστημόπλοια, φιγούρες, επιτραπέζια, διαστημικές ναυμαχίες και MONOPOLY από ελληνικές εταιρείες παιχνιδιών.

StarWars3 StarWars4

Για την ιστορία…

Ο δημιουργός του Star Wars, George Lucas, διαπραγματευόμενος την αμοιβή του με την Fox για την πρώτη ταινία του, κράτησε τα δικαιώματα για παιχνίδια, μπλούζες και άλλα αντικείμενα που θα κυκλοφορούσαν με τους ήρωες της ταινίας. Κανείς δεν περίμενε, όχι μόνο την επιτυχία του έργου, αλλά και το ρεύμα που δημιούργησε στην βιομηχανία των παιχνιδιών. Η πρωτοπόρος εταιρεία Kenner, μη μπορώντας τα Χριστούγεννα του 1977 να καλύψει την ζήτηση από τους θαυμαστές του Πόλεμου των Άστρων, σκαρφίστηκε μια ιδέα που τρέλανε την αγορά… Κατασκεύασε το «Early Bird Certificate Package», ένα πιστοποιητικό για να κρατήσει σειρά προτεραιότητας όταν θα μπορούσε να παράγει και νέες φιγούρες, γεγονός μοναδικό στην ιστορία των συλλεκτικών παιχνιδιών.

StarWars5 StarWars6

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Πόλεμος των Άστρων «Fit Smiling Kids»:

Στον υπεργαλακτικό κόσμο των παιχνιδιών της Star Wars «επιβιβάσου» στο Millennium Falcon σε φανταστικές ταχύτητες που ξεπερνούν την ταχύτητα του φωτός και «εκπαιδεύσου» να γίνεις ένας αληθινός Τζεντάι. Ανάμεσα σε αυθεντικά συλλεκτικά παιχνίδια, η ομάδα του Fit Smiling Kids της AthensTrainers θα σε μυήσει στον κόσμο των Τζεντάι και θα «ξεσπαθώσεις»… Είσαι έτοιμος για έναν Πόλεμο των Άστρων;

StarWars7 StarWars8

Πληροφορίες:

Ωράριο εκπαιδευτικών προγραμμάτων Πόλεμος των Άστρων «Fit Smiling Kids» (απευθύνονται σε παιδιά από 5 ετών και άνω):

Σάββατο, 23 & 30 Ιανουαρίου, 11:30-13:30

Σάββατο, 6, 13 & 20 Φεβρουαρίου, 11:30-13:30

Συνδυαστικό εισιτήριο στην έκθεση «Toy Stories» & εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πόλεμος των Άστρων «Fit Smiling Kids»: 5 ευρω.

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ. 212 254 0000
hellenic-cosmos.gr

StarWars9 StarWars10

TAGS