Στην αντιμετώπιση του αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων στο νομό Ρεθύμνου στοχεύει το έργο «Δρόμοι Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ανάπτυξης «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες».

Οι κατηγορίες που θα ωφεληθούν από τις δράσεις είναι οι μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα, τα άτομα με αναπηρία, οι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, οι γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, οι γυναίκες – άντρες θύματα trafficking, οι μετανάστες, οι παλιννοστούντες, οι πρόσφυγες, τα άτομα με θρησκευτικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες, οι αιτούντες άσυλο, οι αποφυλακισθέντες, πρώην χρήστες ουσιών, οι οροθετικοί- άστεγοι, τα άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια και, τέλος, τα άτομα που υπόκεινται σε διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή/και λόγω ταυτότητας κοινωνικού φύλου.

Το έργο θα υλοποιηθεί, με δημόσια δαπάνη, από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ρεθεμιώτικη Συνεργασία Δημιουργικών Φορέωνν», προϋπολογισμού 535.000 ευρώ, για να βοηθηθούν ή να ξεκινήσουν νέες δράσεις όπως, επαγγελματική κατάρτιση και επιμόρφωση, πρακτική άσκηση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συμβουλευτικές υπηρεσίες για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.