Πρόγραμμα για δωρεάν τεστ ΠΑΠ στα Χανιά

Ικανοποιημένος ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης


ΕΥ ΠΡΑΤΤΕΙΝ
16:37
22/03/2012
Πρόγραμμα για δωρεάν τεστ ΠΑΠ στα Χανιά
loading

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δήμου Χανίων και του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης για πρόγραμμα δωρεάν τεστ ΠΑΠ, η άμεση υλοποίηση του οποίου εξετάστηκε στη σημερινή σύσκεψη.

Στη σύσκεψη τέθηκαν οι κεντρικοί άξονες για την εφαρμογή του προγράμματος, ενώ όπως γνωστοποιήθηκε, την ερχόμενη εβδομάδα, ο δήμος Χανίων θα δώσει στη δημοσιότητα, μέσω των κοινωνικών του υπηρεσιών, ανακοίνωση- πρόσκληση προς το γυναικείο πληθυσμό του δήμου, η οποία θα περιλαμβάνει τα απαραίτητα στοιχεία για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Την ικανοποίησή του για τη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης εξέφρασε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης. Όπως υπογράμμισε ο κ. Σκουλάκης η θετική αυτή εξέλιξη προέκυψε μετά την παρέμβασή του να συμπεριληφθεί ο δήμος Χανίων, με πληθυσμό 108.000 κατοίκων, στα προγράμματα, που ήδη έχει ξεκινήσει το υπουργείο Υγείας.

Ανάλογη παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από πλευράς δημάρχου Χανίων και στο Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εξασφάλιση σε πρώτη φάση πίστωσης ύψους 20.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση του προγράμματος.

Στον στόχο των εξετάσεων, που είναι η προαγωγή και προστασία της υγείας των πολιτών, αναφέρθηκε από την πλευρά του και ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Χαράλαμπος Δουλγεράκης.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, που έχει ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία στα τρία Κέντρα Υγείας του Νομού Χανίων», υπογράμμισε.

Η δωρεάν εξέταση θα γίνεται από τη Μαιευτική Κλινική και το Κυτταρολογικό Τμήμα του νοσοκομείου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει