Τα γεύματα όσων φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της ΜΚΟ «Κλίμακα», αλλά και όσων αστέγων σιτίζονται σ΄ αυτές δύο φορές κάθε εβδομάδα, διασφάλισε η ΟΠΑΠ ΑΕ, στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που αναπτύσσει και το οποίο φέτος δίνει έμφαση στην ελάχιστη συνδρομή στους ανθρώπους που βιώνουν την πιο ακραία μορφή φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Ειδικότερα, ύστερα από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΠΑΠ ΑΕ προσφέρονται δύο γεύματα ημερησίως έως το τέλος του έτους για τους 25 ανθρώπους που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης.

Επιπλέον, προσφέρονται τα γεύματα με τα οποία η οργάνωση σιτίζει κάθε Δευτέρα και Τετάρτη τα περίπου 120 άτομα στις εγκαταστάσεις της, για διάστημα έξι μηνών.

Παράλληλα, η ΟΠΑΠ ΑΕ διασφαλίζει ως το τέλος του χρόνου την προμήθεια των ειδών καθημερινής ανάγκης (απορρυπαντικά, σαπούνια, καφέδες, νερά κ.λπ.) έως του ποσού των 1.000 ευρώ το μήνα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου και κάθε Παρασκευή, το πρόγραμμα στήριξης των αστέγων, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Κλίμακα», με τη συνδρομή δεκάδων εθελοντών εργαζομένων της ΟΠΑΠ, στη διάρκεια του οποίου θα διατεθούν συνολικά 1.600 γεύματα, 500 μπουφάν και 500 υπνόσακοι, σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας όπου διαβιούν άστεγοι (Σόλωνος, Μοναστηράκι, Πειραιώς, Σταδίου, Πειραιάς).

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.