Οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ Ράιαν Ρέινολντς και Ρομπ ΜακΕλχένι ένωσαν τις δυνάμεις τους με την Otro Capital και την RedBird Capital Partners σε μια ομάδα επενδυτών που αγόρασε μερίδιο 24% στην Alpine Racing που συμμετέχει στη Formula 1, όπως ανακοίνωσε σήμερα (26/6) η μητρική εταιρεία της ομάδας, Renault.

Η συμφωνία των 200 εκατομμυρίων ευρώ αποτιμά τη βρετανική Alpine Racing σε περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ μετά την επένδυση. To deal θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα που έγιναν μέσα στο 2023 σε όλη τη βιομηχανία του αθλητισμού.

Ο σταρ του «Deadpool», Ρέινολντς, ηγείται της Maximum Effort Investments με τον ΜακΕλχένι, της αμερικανικής κωμικής σειράς «It’s Always Sunny in Philadelphia». Μαζί ανέλαβαν τη Ρέξαμ τον Νοέμβριο του 2020, και πέτυχαν την επιστροφή της ουαλικής ομάδας στην αγγλική Football League ως πρωταθλητές της πέμπτης κατηγορίας τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Η δημοφιλής σειρά ντοκιμαντέρ «Welcome to Wrexham», των δύο ηθοποιών, έχει αποδειχθεί μεγάλη επιτυχία στη Βόρεια Αμερική, ωθώντας το σχετικά άγνωστο κλαμπ στο παγκόσμιο προσκήνιο.

Όσο για τη RedBird Capital Partners, αυτο το επενδυτικό fund έχει στην κατοχή του τις ποδοσφαιρικές ομάδες Μίλαν (Serie A) και Τουλούζ (Ligue 1). Συνάμα έχει ποσοστό στους Ράτζασταν Ρόγιαλς, ομάδα κρίκετ της Ινδίας. Επιπλέον, έχει ποσοστό στην εταιρία Fenway Sports Group – όπως κι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς – η οποία ελέγχει την Λίβερπουλ και πολλές ομάδες αμερικανικών σπορ, όπως τους Μπόστον Ρεντ Σοξ του μπέιζμπολ. Η Otro Capital, στο μεταξύ, έχει σχέσεις με τους Ντάλας Κάουμποϊς του NFL και την ίδια την λίγκα του αμερικανικού ποδοσφαίρου.