Το πρόσφατο αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Citroën και της Playmobil, της οποίας τα ποιοτικά παιχνίδια δε χάνονται και τα απολαμβάνουν οι οικογένειες για σχεδόν 50 χρόνια, είναι το εξαιρετικά αναγνωρίσιμο και παγκοσμίως γνωστό 2CV, το οποίο επιστρέφει στο προσκήνιο 75 χρόνια μετά το επίσημο λανσάρισμά του από τη Citroën.

Έτσι, είτε είστε μικρό, είτε μεγαλύτερο παιδί, συλλέκτης ή σας αρέσουν τα αυτοκίνητα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανακαλύψετε το 2CV Playmobil, το οποίο αναμφίβολα κάποια ημέρα θα θεωρείται συλλεκτικό.

Citroën 2 CV Playmobil

Το μοντέλο που παρουσιάστηκε στην έκθεση Retromobile στο Παρίσι, είναι μια νέα έκδοση του θρυλικού 2CV που είναι διαθέσιμη από την Playmobil με ένα επαναστατικό σύνολο τεχνικών προδιαγραφών. Με μηδενικές εκπομπές CO2 χάρη στη… χειρωνακτική ώθηση και περιορισμένη μάζα 302 γρ., σε ένα μοντέλο με μήκος 284 χλστ, το Citroën 2 CV Playmobil θα μεταφέρει ευχάριστα μικρούς και μεγάλους, από 5 έως 99 ετών, στον υπέροχο κόσμο των Playmobil, διεγείροντας τη φαντασία ή τις παιδικές τους αναμνήσεις.

Σχεδιασμένο για να μπορεί να το αποκτήσει κανείς πολύ εύκολα και στιβαρό για να αντέξει σε κάθε κακουχία, το 2CV συμβολίζει μια πολύχρωμη και ζωντανή εποχή. Κατά καιρούς υπήρξε και σταρ του κινηματογράφου. Αυτή η καλή διάθεση αναδεικνύεται από το γαλάζιο του χρώμα και τα αξεσουάρ που το συμπληρώνουν: ένας αγρότης με τις χήνες, το χοίρο του, καθώς και τα δοχεία για το γάλα που παραπέμπουν στην ύπαιθρο. Από την άλλη, ένας οδηγός με στολή ναυτικού με χαλαρή εμφάνιση και ένας αστυνομικός – εικόνα που παραπέμπει σε άλλη, ιδιαίτερα αγαπημένη, γαλλική ταινία. Στο κιτ, περιλαμβάνεται και μια σειρά από αυτοκόλλητα πολλαπλών χρήσεων, με τα οποία ο καθένας μπορεί να προσαρμόσει το 2CV Playmobil του όπως επιθυμεί.

Το 1948 γεννιέται το θρυλικό 2CV

Αν και τα συναισθήματα ήταν ανάμικτα από τον κόσμο που το αντίκρισε για πρώτη φορά το 1948, με το μοντέλο αυτό η Citroën ξεκίνησε μια υπέροχη περιπέτεια, που εμπορικά κράτησε έως το 1990. Κατά τη διάρκεια των 42 ετών της παραγωγής του, το 2CV εξελισσόταν συνεχώς, αλλά χωρίς να παραβλέπεται η αρχική «συνταγή» που το ήθελε να είναι ένα αυτοκίνητο απλό στην κατασκευή, οικονομικά προσιτό και εύκολο στη συντήρηση.

Το 2CV, το οποίο κατασκευάστηκε συνολικά σε 5.114.969 μονάδες, κατάφερε να έχει μόνο συμπάθειες. Με τη 42χρονη ιστορία του, το 2CV έχει γίνει θρύλος. Ένα θρυλικό όχημα που απλώς αποπνέει συμπάθεια, ενσαρκώνοντας μια συγκεκριμένη έννοια ευτυχίας… μιας ανέμελης και ευτυχισμένης ζωής, που μας θυμίζει η νέα έκδοση του μοντέλου, αυτή τη φορά σαν παιχνίδι Playmobil.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.