Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοίνωσε ότι, η Mercedes-Benz Group AG σε συνεργασία με την Star Automotive Ελλάς Μονοπρόσωπη Α.Ε.Ε., Γενικό αντιπρόσωπο και εισαγωγέα των Mercedes στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης, οχημάτων Mercedes-Benz.

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει 790 οχήματα, παραγωγής ετών 2005 έως 2010. Στα επηρεαζόμενα οχήματα, διαπιστώθηκε ότι, η σύνδεση κόλλησης γυάλινου καλύμματος και πλαισίου συρόμενης ηλιοροφής ενδέχεται να μην ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές. Σε μια τέτοια περίπτωση η δύναμη πρόσφυσης της σύνδεσης με την κόλληση είναι πιθανόν σταδιακά να μειώνεται με αποτέλεσμα να μην διασφαλίζεται η σύνδεση γυάλινου καλύμματος και οχήματος καθ’ όλη την διάρκεια ζωής του οχήματος. Συνεπώς υπάρχει η πιθανότητα το γυάλινο κάλυμμα να αποκολληθεί πλήρως από το όχημα. Εξαιτίας αυτού, αυξάνεται ο κίνδυνος ατυχήματος και τραυματισμού για τους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου.

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή οχημάτων Mercedes-Benz, προκειμένου, και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να ελεγχθεί προληπτικά η κόλληση του γυάλινου καλύμματος και αν χρειαστεί να αντικατασταθεί η συρόμενη ηλιοροφή.

Προληπτικός έλεγχος για εισχώρηση νερού στο πίσω τμήμα του οχήματος

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει 765 οχήματα, παραγωγής ετών 2011 έως 2019. Στα επηρεαζόμενα οχήματα, διαπιστώθηκε ότι, ενδέχεται να εισχωρεί νερό από το πίσω τμήμα του οχήματος και με την πάροδο του χρόνου να συσσωρεύεται στην υποδοχή εφεδρικού τροχού. Σε ορισμένες καταστάσεις οδήγησης, δεν μπορεί να αποκλειστεί η σύντομη επαφή του συσσωρευμένου νερού με τον εγκέφαλο της αντλίας καυσίμου. Κάτι τέτοιο θα είχε ως συνέπεια ενδεχόμενη/πιθανή διακοπή παροχής καυσίμου προς τον κινητήρα, προκαλώντας απώλεια πρόωσης του οχήματος. Σ αυτή τη περίπτωση, θα αυξανόταν ο κίνδυνος ατυχήματος.

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή οχημάτων Mercedes-Benz, προκειμένου, και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να ελεγχθούν προληπτικά για εισχώρηση νερού και να πραγματοποιηθούν συμπληρωματικές εργασίες και αν χρειαστεί να αντικατασταθεί ο εγκέφαλος αντλίας καυσίμου.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι κάτοχοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών της Star Automotive Ελλάς στα τηλέφωνα 00800 97777777 ή 0030 2112111597.