Στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών, η Dacia παρουσιάζει τη νέα έκδοση Extreme του 100% ηλεκτρικού Spring, που θα εφοδιάζεται με τον εντελώς νέο κινητήρα Electric 65, αναβαθμίζοντας τις δυνατότητες κίνησης του μοντέλου και στον ανοιχτό δρόμο.

Το Spring Extreme διατίθεται στο χρώμα ‘Slate Blue’, ενώ εφοδιάζεται με πλήθος σχεδιαστικών νέων σχεδιαστικών λεπτομερειών.

Εξωτερικά

Συγκεκριμένα τμήματα του αμαξώματος, όπως οι μπάρες οροφής, τα καλύμματα των πλευρικών καθρεφτών, οι πλήμνες των τροχών, το σήμα της Dacia στην πόρτα του πορτμπαγκάζ, καθώς και μέρη κάτω από τα φωτιστικά σώματα, είναι βαμμένα σε χάλκινη απόχρωση (‘Copper Brown’).
Επίσης, υπάρχουν αυτοκόλλητες λωρίδες στις πόρτες, καθώς και μια αισθητική αναφορά στο μοτίβο snorkel του Duster που βρίσκεται μεταξύ των θυρών και των εμπρός φτερών, αλλά και μια ειδική διακόσμηση στα προστατευτικά του κάτω μέρους των θυρών.

Εσωτερικά

Το εσωτερικό διαθέτει ξεχωριστή επένδυση στα μαρσπιέ των θυρών, ειδική εκτύπωση στα εμπρός ελαστικά πατάκια, επένδυση σε χάλκινη απόχρωση (Copper Brown) σε ορισμένα τμήματα των πάνελ των εμπρός θυρών, στο περίγραμμα των αεραγωγών και της οθόνης πλοήγησης, εμφανείς ραφές
καθισμάτων σε χάλκινη απόχρωση (Copper Brown) και κεντημένο λογότυπο ‘Dacia Link’ στα εμπρός καθίσματα.

Νέος ηλεκτροκινητήρας

Με το λανσάρισμα της νέας έκδοσης Spring Extreme, η Dacia παρουσιάζει για πρώτη φορά τον εντελώς καινούριο κινητήρα Electric 65 (65 ίππων). Διαθέσιμος αποκλειστικά με το Spring Extreme, ο νέος αυτός κινητήρας συνδυάζεται με ένα επίσης νέο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο εξασφαλίζει καλύτερες επιταχύνσεις και καλύτερη ανάκτηση ενεργείας για μεγαλύτερη αυτονομία. Χάρη στο νέο ηλεκτροκινητήρα, το Spring Extreme εξασφαλίζει αυτονομία της τάξεως των 220χλμ. (WLTP) σε μικτό κύκλο και 305χλμ. σε αστικό κύκλο (WLTP).

Το Spring, με το νέο ηλεκτροκινητήρα, διατίθεται και ως ελαφρύ επαγγελματικό (στην έκδοση Spring Cargo) που αφορά τους επαγγελματίες εμπόρους, τους διανομείς και άλλα παρόμοια επαγγέλματα, προσφέροντάς τους απεριόριστη πρόσβαση στο κέντρο των αστικών περιοχών. Είτε πρόκειται για παραδόσεις τύπου “last mile”, είτε για απλή μεταφορά ογκωδών αντικειμένων, το Spring Cargo συνδυάζει εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, άνεση οδήγησης και μετακινήσεις χωρίς εκπομπές ρύπων.