Με κλασικό σπορ στυλ, εξεζητημένη εμφάνιση και ανοιξιάτικη διάθεση, το Mini Cooper S Cabrio κυκλοφορεί στην έκδοση Resolute Edition. Τα αποκλειστικά, εναρμονισμένα χαρακτηριστικά σχεδίασης και εξοπλισμού της ειδικής έκδοσης, αποτελούν φρέσκιες πινελιές που αναδεικνύουν το ξεχωριστό στυλ και ενισχύουν τη διασκεδαστική οδηγική αίσθηση, σε συνδυασμό με την αναζωογονητική ενέργεια του φρέσκου αέρα. Το Cooper S Cabrio Resolute Edition έφτασε στις εκθέσεις των εμπόρων το Μάρτιο του 2022.

Αυτή τη στιγμή, το ανοιχτό 4θέσιο της Βρετανικής μάρκας, αποτελεί το μοναδικό πολυτελές cabrio στον κόσμο στη μικρή κατηγορία. Το μοντέλο Resolute Edition εντυπωσιάζει με την αποκλειστική και ξεχωριστή του εμφάνιση. Το χρώμα του αμαξώματος, οι ζάντες ελαφρού κράματος, ο σχεδιασμός της καμπίνας και ο εξοπλισμός του, το καθιστούν πρεσβευτή του παραδοσιακού στυλ και της open-top διασκεδαστικής οδήγησης. Ο δυνατός 4κύλινδρος, 2λιτρος κινητήρας με τεχνολογία TwinPower Turbo, αποδίδει ισχύ 178 ίππων και δίνει επιτάχυνση 0 -100 χλμ/ώρα σε 7,2 δεύτερα.

Σχεδίαση

Η Resolute Edition του Cooper S Cabrio ενσαρκώνει την κλασική go-kart αίσθηση στην πιο σύγχρονη εκδοχή της. Αυτό σημαίνει ότι στην εξωτερική σχεδίαση διακρίνουμε στοιχεία στιλιστικής ταυτότητας Mini, που όμως αποδίδονται μέσα από μία διαφορετική προσέγγιση. Το φινίρισμα αμαξώματος Rebel Green αποπνέει γνήσιο σπορ στυλ, ενώ πολυάριθμα τυπικά σχεδιαστικά στοιχεία υιοθετούν αποκλειστικό φινίρισμα Resolute Bronze, αντί για χρώμιο. Αυτά περιλαμβάνουν τα πλαίσια των προβολέων, τη μάσκα και τα πίσω φώτα, τα διακοσμητικά των εμπρός πλαϊνών πάνελ, τις χειρολαβές των θυρών και της πίσω πόρτας, καθώς και τις εισαγωγές στην εμπρός ποδιά και την τάπα του ρεζερβουάρ.

Συνδυάζονται με φινίρισμα Piano Black για τα λογότυπα της μάρκας και τις επιγραφές του μοντέλου, το εσωτερικό πλαίσιο, την εγκάρσια μπάρα της μάρκας και τα διακοσμητικά στην απόληξη του συστήματος εξαγωγής. Μαύρο φινίρισμα χρησιμοποιείται επίσης στα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών και στην ηλεκτρικά αναδιπλούμενη μαλακή οροφή (που μπορεί να ενεργοποιείται ακόμα και εν κινήσει, εφόσον το όχημα δεν υπερβαίνει τα 30 χλμ/ώρα. Επίσης, το μοναδικό, σχεδιασμένο σύμφωνα με τα κλασικά πρότυπα, χρωμιωμένο στοιχείο του κάμπριο μοντέλου, είναι η περιμετρική διακοσμητική λωρίδα στο ύψος της γραμμής του ώμου. Ο σπορ χαρακτήρας του τονίζεται με λωρίδες αποκλειστικής σχεδίασης στο καπό.

Αυτές περιλαμβάνουν ένα μοτίβο παράλληλων γραμμών με χρωματική διαβάθμιση μεταξύ μιας ανοιχτής και μιας σκούρας χρυσαφί απόχρωσης, μαζί με την επιγραφή «Resolute». Η σπορ εμφάνιση ολοκληρώνεται με ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών σε σχέδιο Pulse Spoke Black, ενώ ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών διατίθενται σε σχεδίαση Tentacle Spoke Black (προαιρετικά).

Τα διακοσμητικά των μαρσπιέ με το διακριτικό «Resolute» υποδέχονται τους επιβάτες στο εσωτερικό της ειδικής έκδοσης, όπου κάθονται σε αποκλειστικά σπορ καθίσματα από Black Pearl / Light Chequered fabric/leatherette (ύφασμα/δερματίνη). Αυτός ο χρωματικός συνδυασμός ταιριάζει με το φινίρισμα του αμαξώματος σε Rebel Green και με τα μαύρα και χρυσαφί εξωτερικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Η έκδοση Yours Leather Lounge σε Carbon Black, διατίθεται επίσης προαιρετικά.

Το αποκλειστικό στυλ της καμπίνας αναδεικνύεται περαιτέρω με επιφάνειες που σχεδιάστηκαν ειδικά για την Resolute Edition. Στο μαύρο φόντο αυτών των επιφανειών, παράλληλες και ομοιόμορφες καμπύλες, γραμμές σε ανοιχτή χρυσαφί απόχρωση, σχηματίζουν ένα αριστοκρατικό ριγέ μοτίβο, που παραπέμπει στη δομή των λωρίδων του καπό. Τα ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά αποκτούν πιο ατμοσφαιρικό χαρακτήρα με ένα πακέτο φωτισμού, του οποίου οι μονάδες LED παρέχουν «επιλεκτικό» φωτισμό εσωτερικού μαζί με το Ambient Light που επίσης ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό των ειδικών εκδόσεων.

Ένα ακόμα ξεχωριστό στοιχείο στο εσωτερικό της Resolute Edition είναι το σπορ τιμόνι από δέρμα Nappa, με το διακριτικό «Resolute» να φιγουράρει στο κάτω τμήμα της ακτίνας του.  Η τελευταία γενιά του λειτουργικού συστήματος της Mini έχει βελτιστοποιηθεί, προσφέροντας γρήγορο και διαισθητικό έλεγχο των λειτουργιών του οχήματος, του ηχοσυστήματος, των συστημάτων επικοινωνίας και πλοήγησης, και των εφαρμογών.

Επιπλέον, τα νέα πακέτα εξοπλισμού αυξάνουν τις δυνατότητες εξατομίκευσης με ποικίλες επιλογές συστημάτων υποβοήθησης και συνδεσιμότητας, ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού.