Η Volvo σκοπεύει να προσθέσει στην γκάμα της έναν ελαφρύ τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε στάδιο δοκιμών.

Ο κινητήρας είναι εξ ολοκλήρου εξελιγμένος στη Σουηδία. Θα αποτελέσει το επόμενο βήμα για τη Volvo, μετά την παρουσίαση των 4κύλινδρων 2λιτρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου Drive-E, που προσφέρουν επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση.

Η παρουσίαση ενός 3κύλινδρου κινητήρα, νέου μέλους στην οικογένεια Drive-E, αντικατοπτρίζει την πρόθεση της σουηδικής μάρκας για τεχνολογικά προηγμένο «downsizing».

Η υλοποίηση τεχνολογίας αιχμής της εταιρίας σε συνδυασμό με προηγμένες τεχνικές ανάλυσης, προσφέρουν τη δυνατότητα για αυξημένη ισχύ και καλύτερη απόδοση από κινητήρες χαμηλότερου κυβισμού και μικρότερου αριθμού κυλίνδρων.

Ο δρ. Πήτερ Μέρτενς (Dr. Peter Mertens), αντιπρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης της Volvo Cars, δήλωσε σχετικά: «Το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς τα τελευταία χρόνια, έχει επιτρέψει στη Volvo Cars να επενδύσει τεράστια ποσά σε έρευνα και εξέλιξη. Σήμερα απολαμβάνουμε τα οφέλη αυτών των επενδύσεων, κατακτώντας ξανά την πρώτη θέση όσον αφορά στην εξέλιξη και παρουσίαση νέων προηγμένων κινητήριων συστημάτων. Ο νέος 3κύλινδρος κινητήρας βενζίνης θα είναι κορυφαίος στην κατηγορίας του!»

Ο κινητήρας αυτός, χάρη στην τεχνολογία turbo, αναμένεται να είναι ένας από τους κινητήρες που θα εξοπλίσουν μελλοντικά τόσο τη σειρά «40» όσο και την «60». Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι θα κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με τους νέους 4κύλινδρους 2λιτρους Drive-E κινητήρες.

Το γεγονός αυτό θα επιτρέπει στη Volvo να έχει τη δυνατότητα να ρυθμίζει την παραγωγή ανάλογα με τη ζήτηση, αφ’ ενός μειώνοντας το χρόνο παράδοσης, αφ’ ετέρου επιτυγχάνοντας τη βέλτιστη παραγωγή οχημάτων.

Ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας της Volvo θα καλύπτει τις προδιαγραφές εκπομπής ρύπων Euro 7.