Το νέο ελαστικό Michelin Pilot Sport CUP2 Connect έχει σχεδιαστεί με ενσωματωμένη υποδοχή αισθητήρα, γεγονός που το καθιστά, το πρώτο ελαστικό 100% συμβατό με το σύστημα Michelin Track Connect στην αγορά. Στη συνέχεια, οι χρήστες πρέπει απλώς να τοποθετήσουν τους αισθητήρες Track Connect, για να επωφεληθούν από τις πολλαπλές λειτουργίες του συστήματος και για να βελτιστοποιήσουν ακόμη περισσότερο τις επιδόσεις τους, κατά τη διάρκεια των track days. Σχεδιασμένο 80% για χρήση σε πίστα και 20% σε δρόμο, το Pilot Sport CUP 2 Connect παραμένει ευέλικτο για καθημερινή χρήση, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει υψηλές επιδόσεις στην πίστα.

Νέα αρχιτεκτονική δομή 

Το νέο ελαστικό Pilot Sport CUP2 Connect συνδυάζει στη δομή του, δύο λινά από πολυεστέρα, δύο χαλύβδινα μεταλλικά λινά και ένα λινό από πολυαμίδιο, προσφέροντας μια εξαιρετική οδηγησιμότητα και κορυφαίες επιδόσεις. Επίσης, ενσωματώνει πολλές προηγμένες τεχνολογίες, όπως:

  • Νέα κυματοειδή αρχιτεκτονική δομή: Κυματοειδής διάταξη των λινών πέλματος με αντίστοιχη τοποθέτηση γόμας κάτω από τη μεταλλική δομή, που μειώνει το χρόνο απόκρισης και αυξάνει την αίσθηση σπορ οδήγησης, πίσω από το τιμόνι.
  • Τεχνολογία Dynamic Response: Mια υβριδική ζώνη αραμίδης και νάιλον που εξασφαλίζει τον απόλυτο έλεγχο και την καλή συμπεριφορά των ελαστικών σε  μεγάλες καταπονήσεις. Αυτή η ζώνη, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το πέλμα, είναι πολύ ανθεκτική και παράλληλα ελαφριά. Έτσι, σε αντιστοιχία βάρους, ο συνδυασμός αραμίδης και νάιλον είναι πέντε φορές πιο ανθεκτικός από το χάλυβα.

Αυτές οι τεχνικές βελτιώσεις επιτρέπουν υψηλότερη ταχύτητα στις στροφές και εξαιρετική σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. Επίσης, προσφέρουν καλύτερους χρόνους γύρων και περισσότερη ασφάλεια στην πίστα και στο δρόμο.

Νέο είναι και το πέλμα για καλύτερο έλεγχο και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ενσωματώνοντας σύγχρονη τεχνολογία, όπως: 

  • Τεχνολογία Bi-Compound: Tο ασύμμετρο και μη κατευθυντικό σχέδιο πέλματος του νέου ελαστικού χρησιμοποιεί την τεχνολογία «Bi-Compound». Στην εξωτερική πλευρά διαθέτει ένα ειδικό ελαστομερές, του οποίου η ακαμψία προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση στο στεγνό οδόστρωμα, ιδιαίτερα σε κλειστές στροφές, ενώ στην εσωτερική πλευρά διαθέτει ένα πιο πυκνό ελαστομερές που βελτιώνει τον έλεγχο κατεύθυνσης και προσφέρει ακρίβεια.
  • Υψηλή Μοριακή Αλυσίδα: Το Pilot Sport CUP2 Connect επωφελείται από νέο μείγμα γόμας με «λειτουργικά ελαστομερή», που επιτρέπουν τη δημιουργία ενός πιο ομοιογενούς υλικού και καλύτερη αντίσταση στην κύλιση (ενεργειακή αποτελεσματικότητα) αλλά και μεγαλύτερη πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα, χάρη στο υψηλό ποσοστό πυριτίου.
  • Τεχνολογία Track longevity 2.0: Ο ενισχυμένος εξωτερικός ώμος κάνει το ελαστικό πιο ανθεκτικό στη φθορά και αυξάνει τις επιδόσεις και τη διάρκεια ζωής του στην πίστα.

Χάρη σε αυτές τις τεχνολογίες, το υψηλών επιδόσεων ελαστικό αυξάνει την οδηγική ευχαρίστηση (έλεγχο και χειρισμό κατευθυντικότητας, χάρη στο βελτιστοποιημένο ίχνος του πέλματος). Επίσης, είναι 7.29  δευτερόλεπτα ταχύτερο,  μετά από μια σειρά 10 γύρων, από την προηγούμενη γενιά ελαστικών, Piot Sport Cup 2. Η χρήση του Track Connect επιτρέπει (χάρη στις συστάσεις βέλτιστης πίεσης που παρέχονται μέσω της εφαρμογής) πιο γρήγορη οδήγηση, με αποτέλεσμα χρονικό όφελος 7.40 δευτερόλεπτων μετά από 15 διαδοχικούς γύρους.

Διαθέσιμο  για την  αγορά αντικατάστασης σε 51 διαστάσεις και για ζάντες από 17 έως 21 ίντσες, το νέο ελαστικό είναι συμβατό με την πλειονότητα των σπορ αυτοκινήτων στην αγορά, από 200 έως πάνω από 750 ίππους, ενώ απευθύνεται σε νέους ή έμπειρους οδηγούς, βελτιώνοντας την οδηγική τους εμπειρία και τους χρόνους στην πίστα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.