Με την μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων να βρίσκεται στον πυρήνα στρατηγικής της Michelin, εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, ο Γαλλικός όμιλος ισχυρίζεται ότι, «ταράζει τα νερά» με την κυκλοφορία του ελαστικού e.Primacy, που προσφέρει χαμηλότερη αντίσταση κύλισης και πολλά περισσότερα.

Το e.Primacy, χάρη στην ελάχιστη αντίσταση κύλισης, έχει βαθμολογηθεί με “A” στην ενεργειακή αποτελεσματικότητα και με “Β”  στο φρενάρισμα στο βρεγμένο οδόστρωμα. Λόγω της χαμηλής αντίστασης κύλισης του ελαστικού e.Primacy, οι οδηγοί θα εξοικονομούν περίπου 0,21 λίτρα καυσίμων ανά 100 χιλιόμετρα και περίπου 80€ κατά τη διάρκεια ζωής του ελαστικού. Η μείωση της κατανάλωσης καυσίμων συμβάλει επίσης στη μείωση των εκπομπών CO2. Το περιβαλλοντικό όφελος ισοδυναμεί με μείωση των εκπομπών CO2 κατά 174 κιλά στη διάρκεια ζωής των ελαστικών, με βάση δοκιμή που έγινε σε όχημα για περισσότερα από 1.600 χλμ.

Το e·Primacy ενθαρρύνει, επίσης, την μετάβαση στην κινητικότητα χαμηλών εκπομπών με την χρήση  ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων. Οι επιδόσεις, όσον αφορά στην αντίσταση  κύλισης βελτιώνουν την ενεργειακή αποτελεσματικότητα ενός ηλεκτρικού οχήματος, αυξάνοντας έτσι την αυτονομία του κατά περίπου 7% ή 30 χιλιόμετρα, έναντι των  άλλων ελαστικών της κατηγορίας του(1), για ένα όχημα με αυτονομία 400 χιλιομέτρων.