Η Citroen έδωσε στη δημοσιότητα κάποια σκίτσα τα οποία δείχνουν ότι η γαλλική εταιρία προγραμματίζει την παρουσίαση ενός μικρού SUV-Crossover.

Άλλη επίσημη πληροφορία προς το παρόν δεν υπάρχει, αλλά κατά τα φαινόμενα το αυτοκίνητο, στην εξέλιξη του οποίου εμπλέκεται και η συνεργάτιδα κινέζικη εταιρεία Dongfeng, θα κάνει ντεμπούτο, με τη μορφή πρωτότυπου φυσικά, στην έκθεση του Πεκίνου σε λίγες μέρες.

Από τα σκίτσα εύκολα προκύπτει πως το αυτοκίνητο θα αποτελέσει το alter ego του «αδελφού» Peugeot 2008, αλλά θα διαθέτει έναν περισσότερο «περιπετειώδη» χαρακτήρα.

Σχεδόν σίγουρο πρέπει να θεωρείται πως το πρωτότυπο της Citroen θα οδηγήσει σε ένα μοντέλο παραγωγής για την κινέζικη αγορά. Το αν θα αποτελέσει ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο, μένει να αποδειχθεί.

Αισθητικά, από τα σκίτσα καταλαβαίνουμε πως το αυτοκίνητο θα διαθέτει ένα άκρως «επιθετικό» εμπρόσθιο τμήμα. Στο πίσω μέρος του μικρού γαλλικού SUV υπάρχει μια ψηλά τοποθετημένη αεροτομή και μεγάλα φώτα. Στο αμάξωμα υπάρχουν πλαστικές επιφάνειες, αλουμινένιες ράγες οροφής και μεγάλες ζάντες αλουμινίου.

Πηγή: autotriti.gr