Η Opel φαίνεται ότι σχεδιάζει ένα νέο μίνι μοντέλο, που θα πατά στην πλατφόρμα της νέας γενιάς του Chevrolet Spark και θα φέρει τον νέο 1.000άρη 3κύλινδρο κινητήρα των 90 ή 115 ίππων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Opel θέλοντας να δημιουργήσει ένα νέο μίνι μοντέλο, που θα τοποθετηθεί κάτω από τα Adam και Corsa και θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του νέου Chevrolet Spark. Ειδικότερα, το νέο «γερμανικό» μίνι, πέρα από την πλατφόρμα του ομίλου General Motors, θα «δανειστεί» και πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από το υπάρχον Spark -σύμφωνα με τις πληροφορίες μας- ενώ όταν λανσαριστεί το εν λόγω μοντέλο θα σταθεί απέναντι από τo VW up! και το νέο Toyota Aygo.

Επίσης, οι πηγές μας αναφέρουν ότι το νέο μίνι μοντέλο της Opel θα εφοδιαστεί με τον νέο 3κύλινδρο 1.000άρη κινητήρα βενζίνης της εταιρείας, που αποδίδει 90 ή 115 ίππους, τον ίδιο που θα δούμε και στο Opel Adam.

Επιπλέον, οι φήμες θέλουν το νέο μίνι να είναι ένα ιδιαίτερα προσιτό -οικονομικά- μοντέλο, με πρόβλεψη να στοιχίζει πολύ κάτω από τα 10.000 ευρώ.

Τέλος, ο επικεφαλής της Opel, Karl-Thomas Neumann, διαψεύδοντας τις εικασίες για επικείμενη συνεργασία της εταιρείας με τον γαλλικό όμιλο PSA -όσον αφορά το νέο μίνι της Opel- τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε δικές μας πλατφόρμες, καθώς αυτό θα επιταχύνει τις διαδικασίες παραγωγής και θα περιορίσει το κόστος του νέου μοντέλου.

Πηγή: autotriti.gr