H Audi ανακοίνωσε επίσημα ότι το Q1 θα αποτελέσει το νέο crossover πόλης της γερμανικής φίρμας, θα έχει compact διαστάσεις και θα λανσαριστεί στις αρχές του 2016.

Αφού η Audi έχει συμπληρώσει την γκάμα των συμβατικών μοντέλων, από το Α1 μέχρι και το Α8, έστρεψε την προσοχή της στο να ολοκληρώσει και την γκάμα των SUV μοντέλων της με το Q1 να είναι ένα από τα επόμενα λανσάρισμα.

Το νέο Audi Q1 βασίζεται στο Crosslane Coupe, το οποίο είχε παρουσιαστεί στο Σαλόνι του Παρισιού πριν από έναν χρόνο. Η πλατφόρμα MQB του μικρού SUV είναι δανεισμένη από τον όμιλο της VW, στην οποία θα βασίζεται και το επερχόμενο Polo (2015), καθώς και το νέο A1 (2016). Το μήκος του Q1 υπολογίζεται ότι θα είναι στα 4.000 χλστ., το πλάτος στα 1.750 χλστ και το ύψος 1.570 χλστ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προαιρετικά θα υπάρχει η επιλογή της 4κίνησης, αλλά ως επί το πλείστον οι περισσότερες εκδόσεις θα είναι 2κίνητες. Η γκάμα των μηχανικών συνόλων πιθανότατα θα διαθέτει κινητήρες χαμηλού κυβισμού (3κύλινδροι 1,0 λτ. τούρμπο), οι οποίοι θα εφοδιάζονται και με το σύστημα Start/Stop.

Επίσης, θα υπάρχει ένας 4κύλινδρος 1,2 λτ., καθώς και ο νέος 1,4 λτ. TFSI. Στο μέλλον ο εν λόγω κινητήρας θα συνδυάζεται και με ένα plug-in υβριδικό σύστημα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το Α3 e-tron. Στην κορυφή των μοτέρ αναμένεται να βρίσκεται ένας τουρμπο κινητήρας 200 ίππων, ο οποίος προορίζεται για το SQ1.

Πηγή: autotriti.gr