Το πρωτάθλημα Formula E θα ξεκινήσει για πρώτη φορά παγκοσμίως και θα είναι πρωτότυπο, μιας και τα μονοθέσια θα κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια. Η 8η ομάδα που σχεδιάζει να πάρει μέρος στο νέο πρωτάθλημα είναι η Mahindra Racing, η οποία θα ανταγωνιστεί σε πρώτη φάση με το Audi Sport ABT της Drayson Racing.

Μέχρι το επόμενο έτος, οι 10 ομάδες που θα προκριθούν, θα «κοντραριστούν» με το Spark-Renault SRT 01E, το οποίο έχει σχεδιαστεί από τη Spark Racing Technology και εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα από τη McLaren απόδοσης 268 ίππων.

Επίσης, η βρετανική φίρμα θα παρέχει και το κιβώτιο στο εν λόγω μονοθέσιο, ενώ η Williams Advanced Engineering έχει αναλάβει τη διαχείριση του ηλεκτρικού συστήματος.

O πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος Formula E θα λάβει χώρα το Σεπτέμβριο του 2014 με τους αγώνες να πραγματοποιούνται σε: Πεκίνο, Μαλαισία, Χονγκ Κονγκ, Ουρουγουάη, Μπουένος Άιρες, Λος Άντζελες, Μαϊάμι, Μονακό, Βερολίνο και Λονδίνο, ενώ οι δοκιμές και οι προκριματικοί γύροι θα γίνονται την ίδια μέρα με τον αγώνα.

Πηγή: autotriti.gr