Η Ford αποκάλυψε το νέο αγωνιστικό ΕcoBoost μοντέλο, Daytona Prototype, το οποίο θα πάρει μέρος το 2014 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα TUDOR United SportsCar.

Εφοδιάζεται με έναν 3,5 λτ. EcoBoost V6 κινητήρα, ενώ η Ford δεν ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες, παρά μόνο ότι το αγωνιστικό μοντέλο έχει περάσει ήδη τις δοκιμές αντοχής, που έλαβαν χώρα σε ειδικές εγκαταστάσεις στο Michigan.

Επίσης, η εταιρεία, μέσω των ειδικών μηχανικών της Roush Yates Racing Engines, επιβεβαίωσε ότι το όχημα θα είναι έτοιμο πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα TUDOR United SportsCar, όπου θα το δούμε και σε δράση.

Σύμφωνα με το διευθυντή του αγωνιστικού τμήματος της Ford, Jamie Allison, η εταιρεία είναι περήφανη που φέρνει τον νέο, άμεσου ψεκασμού, διπλοτούρμπινο EcoBoost κινητήρα V6 των 3,5 λτ. στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, μιας και πιστεύει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί ισάξια τα υπόλοιπα V8 μοντέλα.

Με αυτόν τον τρόπο, η Ford θέλει να επιδείξει τις δυνατότητες της τεχνολογίας EcoBoost, όπως οι καλές επιδόσεις και η οικονομία καυσίμου εντός και εκτός πίστας.

Πηγή: autotriti.gr