Η Jaguar αναπτύσσεται, θέλοντας να επενδύσει 3,2 δισ. ευρώ ετησίως για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στις εγκαταστάσεις της, αφού μέχρι το 2017 σχεδιάζει να βγάλει στην παραγωγή 6 νέα μοντέλα.

Αρχικά λοιπόν, θα δημιουργηθεί η καινούργια F-Type Coupe, που θα λανσαριστεί το ερχόμενο έτος και θα είναι ελαφρύτερη από τη roadster έκδοση της.

Παράλληλα, στη μεγάλη κατηγορία η Jaguar θα εντάξει ένα πολυτελές sedan, που οι φήμες αναφέρουν ότι θα είναι εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, όπως η XJ, για να τεθεί στον ανταγωνισμό, απέναντι από τη Σειρά 3 της BMW.

Επίσης, όπως μαρτυρούν οι πληροφορίες, το εν λόγω sedan θα αποκτήσει και μια station-wagon εκδοχή, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2015, με πιθανό όνομα το Q-Type και σχετικά προσιτή τιμή.

Επιπρόσθετα, τον επόμενο μήνα θα παρουσιάσει επίσημα στη Φρανκφούρτη το πρωτότυπο SUV, προκειμένου το μοντέλο παραγωγής να βγει το 2016, με πλατφόρμα κοινή με το Q-Type sedan και επίσης ολοκληρωτική χρήση αλουμινίου στο αμάξωμα.

Μάλιστα, η Jaguar με αυτό το crossover θέλει να ανταγωνιστεί την BMW X3 και το Audi Q5.

Εξάλλου όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ως πρώτη γραμμή παραγωγής γι’ αυτά τα οχήματα θα είναι το εργοστάσιο της Land Rover, στο Solihull της κεντρικής Αγγλίας. Γι’ αυτό άλλωστε πέρυσι υπεγράφη συμφωνία με μια σημαντική εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας, που θα προμηθεύει την αγγλική φίρμα με μεγάλες ποσότητες αλουμινίου.

Τέλος, η επόμενη γενιά των XJ και XK έχουν προγραμματιστεί για το 2016, ενώ η ολοκαίνουργια XF θα λανσαριστεί το 2017, αφού μεσολαβήσει μια ανανέωση για το τρέχον μοντέλο την επόμενη χρονιά.

Πηγή: autotriti.gr