Την ιστορία… συναντά το προσεχές σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Formula 1, αφού το όγδοο γκραν πρι της σεζόν διεξάγεται στο Σίλβερστοουν, στην πίστα όπου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας στην ιστορία της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Βέβαια από το 1950 έχουν αλλάξει πάρα πολλά και όσον αφορά τα μονοθέσια, αλλά και το ίδιο το σιρκουί.

Στο Σίλβερστοουν, μία από τις αγαπημένες πίστες των περισσότερων πιλότων, οι… πρωταγωνιστές έχουν να αντιμετωπίσουν τις γρήγορες στροφές, αλλά και τον άστατο καιρό που μπορεί να τους επιφυλάσσει βρόχινες συνθήκες και χαμηλές θερμοκρασίες.

Λίγα λόγια για την πίστα…

Η βρετανική πίστα είναι από τις πιο μεγάλες και τις πιο γρήγορες του πρωταθλήματος. Ο νικητής θα δει την καρό σημαία, ύστερα από 52 γύρους, έχοντας διανύσει συνολικά 306.227 χιλιόμετρα.

Το σιρκουί αποτελείται από 18 στροφές, 10 με δεξιά φορά και οι υπόλοιπες οχτώ αριστερόστροφες, οι οποίες ταλαιπωρούν αρκετά τους πιλότους καθώς δέχονται δυνάμεις μέχρι και 5G.

Τα μονοθέσια αποκτούν τη μέγιστη ταχύτητα στην ευθεία πριν την έβδομη στροφή, όπου οι πιλότοι αγγίζουν τα 301 χιλιόμετρα την ώρα με έβδομη στο κιβώτιο ταχυτήτων. Η όγδοη στροφή είναι το πιο αργό σημείο της πίστας, καθώς οι πιλότοι με δευτέρα στο κιβώτιο τρέχουν με 95 χιλιόμετρα την ώρα.

Η Pirelli – η οποία φέτος έχει δεχτεί έντονη κριτική για τη φθορά των ελαστικών της, αλλά και για τις επιλογές της- για το βρετανικό γκραν πρι προτίμησε τη σκληρή και τη μεσαία γόμα, σε αντίθεση με την περσινή σεζόν, όπου οι ομάδες είχαν τρέξει με τη μαλακή.

Που βρισκόμαστε;

Μετά την ολοκλήρωση εφτά πρώτων γκραν πρι ο Σεμπάστιαν Φέτελ οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, αφήνοντας δεύτερο και 36 βαθμούς πίσω του τον Φερνάντο Αλόνσο.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος στο γκραν πρι του Καναδά είδε τον Ισπανό πιλότο να τον προσπερνά στο… κυνήγι του τίτλου.

Βαθμολογία πιλότων:

1.Σεμπάστιαν Φέτελ, 132
2. Φερνάντο Αλόνσο, 96
3. Κίμι Ραϊκόνεν, 88
4. Λιούις Χάμιλτον, 77
5. Μαρκ Γουέμπερ, 69
6. Νίκο Ρόσμπεργκ, 57
7. Φελίπε Μάσα, 49
8. Πολ Ντι Ρέστα, 34
9. Ρομέιν Γκροσάν, 26
10. Τζένσον Μπάτον, 25

Την περσινή σεζόν ο Μαρκ Γουέμπερ πανηγύρισε τη νίκη στο Σίλβερστοουν, με τους Αλόνσο και Φέτελ να πλασάρονται στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα.

Πηγή: sport-fm.gr