Σχεδόν την ίδια περίοδο (αρχές Μαρτίου) που το νέο Leon θα κάνει τα πρώτα του βήματα στην ελληνική αγορά, στην Γενεύη θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα το τρίθυρο Leon.

Με κοντύτερο μεταξόνιο (-35 χλστ.), μακρύτερες πόρτες, αυξημένη κλίση του παρμπρίζ (κατά 19 μοίρες) και διάφορες άλλες αλλαγές, το αμάξωμα δικαιολογεί τον ορισμό SC. Λόγω του μικρότερου μεταξονίου το μήκος του αμαξώματος δεν ξεπερνά τα 4,23 μέτρα ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι δεν έχει επηρεαστεί η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ που παραμένει στα 380 λίτρα.

Αυτό ισχύει σε πολύ μεγάλο βαθμό και για το χώρο που έχουν στη διάθεσή τους όσοι κάθονται πίσω, ενώ ο διάκοσμος είναι πανομοιότυπος με αυτόν του πεντάθυρου. Μάλιστα και εδώ θα υπάρχουν τρεις εκδόσεις εξοπλισμού με την τελευταία να περιλαμβάνει και το Seat Drive Profile μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών προγραμμάτων ρυθμίσεων. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τους γνωστούς TSI και TDI του ομίλου VW.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.