Η νομική προστασία προσφέρει εξαιρετικά πολλά πλεονεκτήματα στον κάτοχο της ασφάλειας αυτοκινήτου.

Πρόκειται για μία κάλυψη που αναλόγως την ασφαλιστική εταιρεία, είτε παρέχεται στο βασικό πακέτο μίας ασφάλειας αυτοκινήτου, είτε είναι επιπρόσθετη με ένα μικρό κόστος.

Σε κάθε περίπτωση η νομική προστασία είναι μία κάλυψη που δεν πρέπει να λείπει από την ασφάλεια αυτοκινήτου σας γιατί σας καλύπτει τα παρακάτω έξοδα στην περίπτωση ενός ατυχήματος που καταλήγει στο δικαστήριο:

Αμοιβή δικηγόρου

Η ασφάλεια αυτοκινήτου σας έχει προβλέψει μέσω της νομικής κάλυψης να καλύψει την αμοιβή του δικηγόρου που θα αναλάβει την υπόθεση σας.

Αρκετά ατυχήματα, καταλήγουν καθημερινά στα δικαστήρια, όπου προκύπτουν πολλά έξοδα για τους εμπλεκόμενους.

Έτσι οι ασφάλειες αυτοκινήτου με νομική προστασία είναι ο μόνος τρόπος για να έχετε ποιοτική και χωρίς έξοδα νομική υποστήριξη, καθώς πολλές ασφαλιστικές συνεργάζονται με μεγάλες νομικές εταιρείες.

Δικαστικά έξοδα

Τα δικαστικά έξοδα προκύπτουν από τα διάφορα ειδικά παράβολα που πρέπει να καταβάλετε ώστε να εκδικαστεί η υπόθεση. Η ασφάλεια αυτοκινήτου με νομική κάλυψη όμως, έχει προβλέψει ένα ποσό το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε αυτή την περίπτωση.

Εδώ είναι σημαντικό να δείτε τι σας προσφέρει η κάθε εταιρεία, καθώς κάποιες ασφαλιστικές καλύπτουν εξ’ ολοκλήρου αυτά τα ποσά, ενώ κάποιες άλλες μερικώς. Με μία σωστή επιλογή ασφάλειας αυτοκινήτου θα έχετε εξασφαλίσει σε κάθε περίπτωση μηδενική οικονομική συμμετοχή.

Δικαστικές αμοιβές

Μία υπόθεση ατυχήματος που φτάνει στο δικαστήριο συνοδεύεται από το κόστος των αμοιβών για τους πραγματογνώμονες και τους δικαστικούς επιμελητές. Οι ασφάλειες αυτοκινήτου με νομική προστασία σας απομπλέκουν από αυτό το επιπλέον κόστος, καθώς επωμίζονται οι ίδιες το ποσό.

Έξοδα υπεράσπισης σε ποινικά δικαστήρια

Στην περίπτωση που βρεθείτε εσείς στο κατηγορητήριο για την πρόκληση ενός ατυχήματος, η νομική προστασία της ασφάλειας αυτοκινήτου σας είναι αυτή που θα καλύψει τα έξοδα υπεράσπισης σας σε ποινικά δικαστήρια.

Διεκδίκηση αποζημίωσης

Η διεκδίκηση αποζημίωσης αρκετές φορές γίνεται μέσα από το νομικό σύστημα.

Και σε αυτή την περίπτωση η νομική προστασία της ασφάλειας αυτοκινήτου σας, αναλαμβάνει το κόστος των απαραίτητων ενεργειών ώστε να αποζημιωθείτε εσείς ή η οικογένεια σας για τις υλικές ζημίες, τους τραυματισμούς ή τους θανάτους λόγω ενός τροχαίου.