Την σιγουριά ότι και φέτος θα είναι σε θέση να… μονομαχήσει για το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, όπως έκανε τις προηγούμενες σεζόν, εξέφρασε ο Μαρκ Γουέμπερ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο της παρουσίασης της RB9.

Ο Αυστραλός ωστόσο άφησε τις αιχμές του προς τον Μαρκο Χέλμουτ, τονίζοντας πως για να πετύχει το στόχο του θα πρέπει να έχει την απόλυτη υποστήριξη της ομάδας του.

«Πιστεύω ότι μπορώ να διεκδικήσω το πρωτάθλημα και φέτος, όπως έκανα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό είναι η πρώτη μου σκέψη κάθε πρωί που ξυπνάω. Η ομάδα ξέρει πως για αυτό χρειάζομαι την απόλυτη υποστήριξή τους, το 100%. Δεν μπορείς να το κάνει με το 90%. Για αυτόν το λόγο είμαι σίγουρος», ανάφερε ο Αυστραλός πιλότος.

Στη… λογομαχία των Χέλμουτ-Γουέμπερ αναφέρθηκε το αφεντικό της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, τονίζοντας πως αν δεν εμπιστεύονταν τις ικανότητες του Αυστραλού, αυτός δεν θα βρίσκονταν στην ομάδα.

«Όλοι ξέρουμε τον Χέλμουτ. Τα σχόλια του αντικατοπτρίζουν την προσωπική του άποψη και αυτό μπορεί να παρεξηγηθεί. Αν δεν ήμασταν ικανοποιημένοι με τον Μαρκ δεν θα του ανανεώναμε το συμβόλαιο. Δίνουμε και στους δύο μας πιλότους τις ίδιες ευκαιρίες. Εμάς δεν μας απασχολεί ποιος από τους δύο θα παίρνει νίκες, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είναι ένας από τους δύο. Αυτό πάντα σκεφτόμαστε στην ομάδα και με αυτό θα συνεχίσουμε», ήταν τα λόγια του αφεντικού της Red Bull.

Πηγή: sport-fm.gr