Στο Μιλάνο, σχεδόν δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Χερέθ, η Pirelli παρουσίασε τα ελαστικά της για τη σεζόν που έρχεται.

Ο αγωνιστικός διευθυντής του επίσημου προμηθευτή ελαστικών της Φόρμουλα 1, Πολ Έμπερι, τόνισε πως στόχος τους για το 2013 είναι οι ομάδες να πραγματοποιούν δύο με τρία πιτ στοπ ανά γκραν πρι.

Ακόμη, τόνισε πως οι ομάδες δεν θα δυσκολευτούν να καταλάβουν τον τρόπο που δουλεύουν τα ελαστικά -όσο την προηγούμενη σεζόν- δεδομένου ότι οι αλλαγές στα μονοθέσια φέτος είναι ελάχιστες.

«Είμαστε μεταξύ δύο και τριών πιτ στοπ, αυτό σκοπεύουμε. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε μία ενδιαφέρουσα χρονιά, με τις ομάδες να δέχονται την πρόκληση και στη συνέχεια να εξελιχθούν, όπως έκαναν και τις δύο προηγούμενες σεζόν. Στη συνέχεια περνάμε σε μία άλλη φάση, στην οποία ακολουθούμε πιο επιθετική πολιτική, ιδιαίτερα προς το τέλος της σεζόν», ανέφερε το αφεντικό της Pirelli για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Πέρυσι οι αλλαγές που είχαν γίνει στα μονοθέσια ήταν πολλές και για αυτό οι ομάδες δυσκολεύτηκαν λίγο στην αρχή με τη θερμοκρασία. Αυτό δεν θα συμβεί φέτος επειδή τα μονοθέσια δεν έχουν σημαντικές αλλαγές από το περσινό πρωτάθλημα. Ωστόσο, θα πρέπει να συνηθίσουν σε περισσότερη φθορά από ότι πέρυσι.

Η σκληρή γόμα πρόκειται να έχει πορτοκαλί διακριτικό. Προσπαθήσαμε να μην υπάρχει σύγχυση μεταξύ της σκληρής και της μεσαίας γόμας για αυτό και επιλέξαμε το πορτοκαλί χρώμα».

Η Pirelli στο πλαίσιο της παρουσίασης των νέων ελαστικών της ανακοίνωσε πως τις θέσεις των δοκιμαστών διατηρούν οι Αλγκουερσουαρί και Ντι Γκράσι.

Πηγή: Sport-fm.gr