Η Bridgestone, ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Φόρμουλα 1 της FIA, ανακοίνωσε τη σύνθεση της γόμας των ελαστικών για τους τελευταίους τέσσερις γύρους του 2010.

Θα υπάρξει ένα κενό ενός βήματος μεταξύ των διατιθέμενων γομών για κάθε μία από τις τελευταίες τέσσερις προμήθειες ελαστικών, με τις ομάδες να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πολύ μαλακές και μέσες γόμες στη Βραζιλία και το Αμπού Ντάμπι, και τα σκληρά και μαλακά ελαστικά στην Ιαπωνία και στο πρώτο κορεατικό γκραν πρι, τον Οκτώβριο.

«Το πιο ενδιαφέρον ερώτημα για αυτές τις τελευταίες προμήθειες ελαστικών είναι ποια ελαστικά θα φέρουμε στην Κορέα», εξήγησε ο Χιροχίντε Χαμασίμα, διευθυντής ανάπτυξης αγωνιστικών ελαστικών της Bridgestone. «Όπως πάντα, για μια νέα κούρσα συνεργαζόμαστε στενά με τη FIA, το σιρκουί και τις ομάδες για να πάρουμε την απόφασή μας, αλλά εκτός από όλες αυτές τις πληροφορίες, έχουμε πάντοτε στο μυαλό μας την ασφάλεια, οπότε για τον πρώτο αγώνα στην Κορέα, φυσικά, η σύνθεση θα είναι συντηρητική».

«Τα ελαστικά της Κορέας μεταφέρονται ήδη προς την πίστα, και μας ενδιαφέρει πολύ να δούμε τις νέες εγκαταστάσεις όταν πάμε εκεί σε επτά εβδομάδες. Η Suzuka βάζει τα ελαστικά με σκληρή καταπόνηση, και έτσι έχουμε τον πιο σκληρό συνδυασμό των σκληρών και μαλακών ελαστικών, ενώ το Sao Paolo και η Yas Marina είναι κατάλληλα για τον πιο μαλακό συνδυασμό, των πολύ μαλακών και μεσαίων. Λόγω της φύσης των πιστών, δεν υπήρχαν περαιτέρω ευκαιρίες για έναν συνδυασμό σκληρής-πολύ μαλακής γόμας, παρότι κάναμε την αξιολόγηση αυτή, μετά τα μαθήματα που πήραμε στο Hockenheim».

Οι προμήθειες ελαστικών για την σεζόν 2010:

Μπαχρέιν (Sakhir) – πολύ μαλακά, μεσαία
Αυστραλία (Μελβούρνη) – μαλακά, σκληρά
Μαλαισία (Sepang) – μαλακά, σκληρά
Κίνα (Σαγκάη) – μαλακά, σκληρά
Ισπανία (Βαρκελώνη) – μαλακά, σκληρά
Μονακό (Monte Carlo) – πολύ μαλακά, μεσαία
Τουρκία (Κωνσταντινούπολη) – μαλακά, σκληρά
Καναδάς (Μόντρεαλ) – πολύ μαλακά, μεσαία
Ευρώπη (Βαλένθια) – πολύ μαλακά, μεσαία
Μεγάλη Βρετανία (Silverstone) – μαλακά, σκληρά
Γερμανία (Hockenheim) – πολύ μαλακά, σκληρά
Ουγγαρία (Hungaroring) – πολύ μαλακά, μεσαία
Βέλγιο (Spa-Francorchamps) – μαλακά, σκληρά
Ιταλία (Monza) – μαλακά, σκληρά
Σιγκαπούρη (Σιγκαπούρη) – πολύ μαλακά, μεσαία
Ιαπωνία (Suzuka) – μαλακά, σκληρά
Κορέα (Yeongam) – μαλακά, σκληρά
Βραζιλία (Ιντερλάγκος) – πολύ μαλακά, μεσαία
Abu Dhabi (Yas Marina) – πολύ μαλακά, μεσαία

πηγή: gazzetta.gr