Με περίσσεια άνεση ο Σεμπάστιαν Λεμπ οδηγεί την κούρσα του ένατου γύρου του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι, το οποίο πραγματοποιείται στις ειδικές διαδρομές της Γερμανίας.

Ο Αλσατός οδηγός της Citroen διεύρυνε μάλιστα τη διαφορά του από τον δεύτερο Πίτερ Σόλμπεργκ στα 20 δεύτερα, μετά το δεύτερο πέρασμα των τριών ειδικών διαδρομών που σηματοδότησε και την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας του αγώνα.

Ο Λεμπ ξεκίνησε δυνατά στη Γερμανία, καταφέρνοντας να κερδίσει τις τέσσερις από τις έξι ειδικές διαδρομές. Στον αντίποδα βρέθηκε ο ομόσταβλός του, Μίκο Χιρβόνεν, ο οποίος δεν βρήκε καλό ρυθμό με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει την πρώτη ημέρα από την έκτη θέση.

Αρκετά καλή είναι η απόδοση των οδηγών της Ford, οι οποίοι στην Γερμανία –προς το παρόν- κάνουν το δύο-τρία, με τον Πίτερ Σόλμπεργκ να είναι ταχύτερος του Γιάρι Λάτβαλα. Ωστόσο, ο Φινλανδός είναι γρήγορος και το απέδειξε στις ειδικές, αφού είναι ο μόνος οδηγός που κατάφερε να αφήσει πίσω του τον Σεμπαστιάν Λεμπ σε δύο διαδρομές (SS4 και SS6).

Ευχάριστη έκπληξη του ράλι της Γερμανίας είναι ο Νοεβίλ, ο οποίος βρίσκεται στην έκτη θέση με την Citroen Junior. Πολύ καλός είναι ο Ντάνι Σόρντο. Ο Ισπανός είναι πέμπτος ενώ δείχνει πως μπορεί να διεκδικήσει και κάτι καλύτερο.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την SS6:

1. Λεμπ, Citroen, 1h22m18.0s
2. Σόλμπεργκ, Ford, + 20.4s
3. Λάτβαλα,Ford, + 29.4s
4. Νοεβίλ, Citroen Junior, + 34.5s
5. Σόρντο, Prodrive Mini, + 46.7s
6. Χιρβόνεν, Citroen, + 48.9s
7. Τάνακ, M-Sport Ford, + 1m17.9s
8. Όστμπεργκ, Adapta Ford,+ 1m28.7s
9. Άτκισον, Portugal Mini, + 2m34.8s
10. Οζιέ, VW Skoda, + 3m43.3s

Πηγή: sport-fm .gr