Το Ράλι Πολωνίας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία για την ομάδα της ADAC Opel Rallye Junior. Παρότι ο 19χρονος Λετονός Mārtiņš Sesks δεν πήρε κανένα βαθμό στον προτελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος FIA ERC Junior U27, εξασφάλισε για λογαριασμό της Opel τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο οδηγών στο κορυφαίο Πρωτάθλημα Ράλι για νέους οδηγούς στην Ευρώπη. Ο έτερος οδηγός της ομάδας, ο 27χρονος Σουηδός Tom Kristensson πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο FIA ERC Junior U27, η οποία τον φέρνει στη δεύτερη θέση της κατάταξης πριν τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Επίσης, η Ομάδα διατηρεί μεγάλες πιθανότητες κατάκτησης του αντίστοιχου τίτλου Ομάδων.

Όμως, ο χωμάτινος αγώνας που διεξήχθη γύρω από την πόλη Mikolajki στην περιοχή της Μασουρίας δεν εξελίχτηκε σύμφωνα με τα σχέδια του άρτι εστεμμένου Πρωταθλητή Ευρώπης και του συνοδηγού του Renārs Francis. Ο Sesks προηγείτο μέχρι την τέταρτη ειδική διαδρομή το Σάββατου, στην οποία βγήκε από το δρόμο και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο πρώτο σκέλος. Το ADAM R2 επισκευάστηκε ταχύτατα από τους μηχανικούς της ομάδας κι έτσι ο νεαρός Λετονός επέστρεψε στον αγώνα την επόμενη μέρα και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς κέρδισε δύο συνεχόμενες ειδικές διαδρομές πριν εγκαταλείψει και πάλι από ατύχημα στην ειδική διαδρομή 12 για να αναχωρήσει τελικά με μηδέν βαθμούς από το Ράλι Πολωνίας.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του Πρωταθλήματος FIA ERC Junior U27, από τους έξι συνολικά αγώνες, μόνο τέσσερις προσμετρούν στην τελική κατάταξη οδηγών. Αυτό σημαίνει ότι ο Sesks έχει τη δυνατότητα να αφαιρέσει το Ράλι Πολωνίας από τη βαθμολογία του χωρίς να χάσει την πρώτη θέση στην κατάταξη στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, ο οποίος θα διεξαχθεί στη Λετονία, στα μέσα Οκτωβρίου. Από την πλευρά του, ο Kristensson, για να μπορούσε να διεκδικήσει τον τίτλο από τον ομόσταυλό του, θα έπρεπε όχι μόνο να  νικήσει το Ράλι Πολωνίας, αλλά και τα επιμέρους σκέλη του αγώνα. Όμως, ο Kristensson έχασε το 2ο σκέλος της Κυριακής από τον Ισπανό αντίπαλό του Efrén Llarena με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει «μόλις» 38 βαθμούς συνολικά αντί για το μέγιστο των 39 βαθμών. Ο συγκεκριμένος βαθμός είναι που του στερεί τώρα τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον τίτλο από τον Sesks στον τελευταίο αγώνα.

Ο έκτος και τελευταίος για φέτος αγώνας του FIA ERC Junior U27 διεξάγεται στις 12 με 14 Οκτωβρίου στα πλαίσια του Rally Liepāja, στην περιοχή του ομώνυμου λιμανιού της Λετονίας. Το φινάλε της αγωνιστικής χρονιάς θα γραφτεί στην πατρίδα του νέου Ευρωπαίου Πρωταθλητή Junior. Ο πατέρας μάλιστα του Mārtiņš, Uldis Sesks, είναι ο δήμαρχος της Liepāja.

Κατάταξη FIA ERC Junior U27 μετά από 5 εκ των 6 αγώνων:

1. Sesks 132 βαθμοί (Πρωταθλητής Ευρώπης),

2. Kristensson 111,

3. Llarena 97,

4. Gago 67,

5. Vita 67,

6. Wagner 60,

7. Munnings 53,

8. Broz 37,

9. Hokkanen 36,

10. Stengg 21,

11. Blach Nuñez 15.

Νίκος Τσάδαρης