Η μεγάλη είδηση έρχεται από την Ινδία και αναφέρει ότι η τέταρτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια μοτοσυκλετών της χώρας, η TVS, συζητάει με τον κορυφαίο κατασκευαστή δικύκλων της Γερμανίας, τη BMW Motorrad.

Ενώ οι λεπτομέρειες σχετικά με το τί συμβαίνει μεταξύ των δύο εταιρειών είναι ελάχιστες, γίνεται αναφορά από τη Wall Street Journal ότι η TVS ελπίζει να πάρει κάποια τεχνογνωσία από τη BMW για την κατασκευή μοτοσυκλετών μεγαλύτερου κυβισμού.

Υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες όλο αυτό να καταλήξει σε κάποιου είδους στρατηγική συνεργασία, αφού η BMW προσβλέπει σίγουρα στο δίκτυο διανομής της TVS ως αντάλλαγμα για τη βοήθεια στην κατηγορία των μεγαλύτερων κυβισμών, «500cc +» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Όλες οι μεγάλες εταιρείες κατασκευής βασικού εξοπλισμού (OEM) αγωνίζονται σκληρά για μια θέση στην αναπτυσσόμενη αγορά της Ινδίας. Άλλες φήμες γύρω από τη συνεργασία θέλουν τη TVS να βοηθάει τη BMW στη δημιουργία μοτοσικλετών μικρότερου κυβισμού, ειδικά σχεδιασμένων για την αγορά της Ινδίας, που προφανώς θα διατίθενται και σε άλλες αναδυόμενες αγορές, όπως της Νότιας Αμερικής και της νοτιοανατολικής Ασίας.

Την ώρα που οι ανταγωνιστές της TVS, Bajaj και Hero MotoCorp ήδη αναζητούν συμμάχους σε μεγάλα δυτικά Brand Names, η ινδική εταιρεία ψάχνει όχι μόνο να βρει ένα στήριγμα στην εκκολαπτόμενη αγορά μοτοσυκλέτας της χώρας, αλλά ταυτόχρονα να δημιουργήσει μια αμυντική θέση στην ολοένα και πιο ανταγωνιστική ινδική βιομηχανία μοτοσυκλέτας.

Με την Bajaj να καταλαμβάνει ένα μειοψηφικό αλλά σοβαρό πακέτο μετοχών στο μετοχικό κεφάλαιο της KTM, και τις φήμες για τη Hero MotoCorp να επενδύει (αν όχι να αγοράζει), την Erik Buell Racing να έχουν κυκλοφορήσει σχετικά πρόσφατα, οι είδηση της TVS και της BMW να μιλάνε για διεθνή συνεργασία, δημιουργεί μια αναταραχή για το μέλλον στο τοπίο της μοτοσυκλέτας.

Με τις αναδυόμενες αγορές όπως η Ινδία να αναζητούν κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο το μέλλον στη βιομηχανία της μοτοσυκλέτας, αναρωτιέται κανείς τι είδους συνεργασίες, εξαγορές και συγχωνεύσεις θα μπορούσαν να συμβούν στο χώρο, μέσα στην προσεχή δεκαετία. Τροφή για σκέψη…