Ο νέος πανίσχυρος 2λιτρος τούρμπο κινητήρας που πρόσφατα εξέλιξε η BMW τοποθετείται σταδιακά σε όλη τη γκάμα της βαυαρικής φίρμας. Τώρα τοποθετείται και κάτω από το καπό της Χ3.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον αποκτά η BMW Χ3, αφού στη γκάμα της προστέθηκε ο νέος 2λιτρος τούρμπο κινητήρας βενζίνης που πρόσφατα εξέλιξε η γερμανική φίρμα.

Αυτό το μοτέρ θα το δούμε στην έκδοση xDrive28i, αντικαθιστώντας το σημερινό 3λιτρο. Το νέο 4κύλινδρο 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ είναι γενικά πανίσχυρο, ενσωματώνοντας κορυφαία τεχνολογία TwinPower Turbo.

Αποδίδει 245 ίππους και ροπή 350 Nm, επιταχύνοντας την Χ3 από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,7 δευτερόλεπτα. Ταυτόχρονα, η μέση κατανάλωση καυσίμου, σύμφωνα με τη BMW, είναι 7,5 λτ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 175 γρ./χλμ.

Επίσης, στο εξής όλες οι εκδόσεις της Χ3 θα εφοδιάζονται με το σύστημα Driving Experience Control System, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό με το πάτημα ενός κουμπιού να ρυθμίζει σύστημα διεύθυνσης, απόκριση γκαζιού, συστήμα ευστάθειας και κιβώτιο ανάλογα με τις διαθέσεις του στις επιλογές Comfort, Sport, Sport+ και Eco Pro.

Πηγή: autotriti.gr