Ενώ οι προετοιμασίες για τον τέταρτο αγώνα του Πρωταθλήματος της Formula E 2016/17 ( FIA ) στο Mexico City ( Mεξικό) συνεχίζονται με γοργό ρυθμό στην ομάδα MS Amlin Andretti με την υποστήριξη της BMW Motorsport, είναι υπό εξέλιξη μακροπρόθεσμα σχέδια για μία πιθανή εργοστασιακή συμμετοχή την 5η σεζόν. Αυτό προϋποθέτει επίσημη εγγραφή ως κατασκευαστής Formula E , ένα βήμα στο οποίο προχώρησε η BMW. Η εγγραφή έγινε αποδεκτή από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ( FIA ).

Η προγραμματισμένη επέκταση της εμπλοκής των BMW i και BMW Motorsport στην πρώτη αγωνιστική κατηγορία για πλήρως ηλεκτρικά μονοθέσια εντάσσεται στη μακροπρόθεσμη, παγκόσμια στρατηγική της φίρμας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η BMW έχει ήδη κάνει το επόμενο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ξεκινώντας μία στενή συνεργασία με την ομάδα MS Amlin Andretti από την έναρξη της τρέχουσας σεζόν. Η συμφωνία περιλαμβάνει συνεργασία σε μηχανολογικό επίπεδο και κοινή χρήση πόρων, ενώ η γερμανική εταιρία υποστηρίζει την MS Amlin Andretti, παραχωρώντας τον εργοστασιακό οδηγό António Félix da Costa (PRT).

«Ήδη από την εναρκτήρια σεζόν της, η Formula E απολαμβάνει ραγδαία ανάπτυξη και τώρα θεωρείται μία υψηλού επιπέδου αγωνιστική κατηγορία», δήλωσε ο Δ/ντής αγωνιστικού της BMW Motorsport, Jens Marquardt. «Η BMW i έχει συμβάλλει ενεργά ως Επίσημος Αυτοκινητιστικός Εταίρος από την πρώτη ημέρα και έχει αφήσει τη σφραγίδα της στο πρωτάθλημα. Το παράδειγμά της ακολούθησαν και άλλοι κατασκευαστές. Οι ενδιαφερόμενοι είναι πρόθυμοι να κάνουν βήματα προκειμένου να εμπλακούν στη Formula E σε αγωνιστικό και τεχνολογικό επίπεδο. Υπάρχουν σχέδια για συμμετοχή μιας εργοστασιακής ομάδας την 5η σεζόν. Απαραίτητη ήταν η εγγραφή μας ως κατασκευαστές, και ολοκληρώθηκε εντός της απαιτούμενης προθεσμίας».

BMW_2 BMWFormulaEpartner

Η συνεργασία με την ομάδα στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται ο Αμερικανός Michael Andretti, θρυλικό όνομα στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχει θετική έκβαση μέχρι τώρα. Μία ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των μηχανικών της BMW και της Andretti Formula E επιτεύχθηκε με συγχρονισμένες διαδικασίες και συνεχή μεταφορά τεχνογνωσίας. Οι μηχανικοί της BMW Motorsport στο Μόναχο ξεκίνησαν επίσης την εξέλιξη ενός κινητήρα Formula E. «Μας περιμένει ακόμα πολλή δουλειά, αλλά έχουμε κάνει τα πρώτα βήματα», επιβεβαιώνει ο Marquardt. «Εάν το πρωτάθλημα συνεχίζει να εξελίσσεται θετικά, θέλουμε να είμαστε άριστα προετοιμασμένοι για μία πιθανή εργοστασιακή συμμετοχή την 5η σεζόν».

wetryur dfgfhd

Η BMW i είναι Επίσημος Αυτοκινητιστικός Εταίρος του Πρωταθλήματος Formula E της FIA από την πρώτη σεζόν, καθώς το i8 είναι το Safety Car και το i3 είναι Medical Car και Race Director Car (Αυτοκίνητο Διευθυντή Αγώνα). Επιπλέον η X5 xDrive40e κάνει χρέη Οχήματος Διάσωσης (Rescue Car) ή Οχήματος Απεγκλωβισμού (Extrication Car).

Νίκος Τσάδαρης