Στη Βαλένθια μεταφέρονται όλα τα βλέμματα των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, εκεί όπου φιλοξενείται ο τελευταίος γύρος του πρωταθλήματος Moto GP το προσεχές σαββατοκύριακο (5-6/11). Το κλίμα στην πίστα και στα paddock είναι βαρύ, αφού στο μυαλό όλων βρίσκεται ο αδικοχαμένος, Μάρκο Σιμοντσέλι.

Μάλιστα, οι άνθρωποι της πίστας έχουν τοποθετήσει ένα πανό 16 μέτρων με τον αριθμό της μοτοσικλέτας του Μάρκο“58” πάνω, στο οποίο όσοι θέλουν μπορούν να γράψουν την αφιέρωση τους.

Πίστα «Μάρκο Σιμοντσέλι»

Να τιμήσουν τη μνήμη του Μάρκο Σιμοντσέλι θέλουν στην Ιταλία, η οποία θρηνεί τον άδικο χαμό του αναβάτη από το Ρίμινι. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος της πίστας Μιζάνο, πρότεινε να μετονομαστεί το σιρκουί σε «Μάρκο Σιμοντσέλι», ως ελάχιστος φόρος τιμής στον αναβάτη που έχασε τη ζωή του στο γκραν πρι της Μαλαισίας.

«Το χρωστάμε στη μνήμη του Μάρκο, στην οικογένεια του, στους χιλιάδες φίλους που τον θαύμαζαν για το κουράγιο και την ταπεινότητα του, σε όλες τις προσωπικότητες του αθλητισμού και στα Μέσα που υποστήριξαν αυτήν την κίνηση.

Τις επόμενες ώρες θα επικοινωνήσουμε με την οικογένεια του για να τους ανακοινώσουμε την απόφασή μας. Ο Μάρκο θα είναι πάντα μαζί μας », ήταν τα λόγια του Λούκας Κολαϊοκόβο.