Η Nissan ανακοίνωσε επίσημα αυτό που σας είχαμε μεταδώσει ως φήμη: το Juke θα λάβει τον κινητήρα του GT-R και θα μεταμορφωθεί στο πιο ιδιαίτερο compact SUV του κόσμου.

Το Juke-R προς τα παρόν εξελίσσεται και είναι μοναδικό, κάτι που σημαίνει πως ακόμα δεν υπάρχουν σχέδια για μαζική (ή περιορισμένη) παραγωγή του. Αποτελεί ουσιαστικά ένα μέσο που χρησιμοποιεί η Nissan για να ελέγξει τις αντιδράσεις του κοινού και αναλόγως θα πράξει. Εξελίσσεται για λογαριασμό της Nissan από την RML, με τη βοήθεια του ευρωπαϊκού τεχνικού τμήματος της εταιρείας (NTC-E). Οι πρώτες δοκιμές αναμένονται να ξεκινήσουν το Νοέμβριο.

Η εμφάνιση του Juke-R είναι εμπνευσμένη από το GT-R και καθορίζεται από το «φουσκωμένο» body kit, τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, τους μαύρους τροχούς των 20 ιντσών, τους αεραγωγούς στο καπό και τη διπλή πίσω αεροτομή.

Κάτω από το καπό του βρίσκεται το twin-turbo V6 μοτέρ των 3,8 λτ, το οποίο προέρχεται από το GT-R. Από αυτό δανείστηκε του Juke-R και το 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά και το σύστημα τετρακίνησης. Αν και η Nissan δεν ανακοινώνει ακόμα νούμερα, περιμένουμε μια ισχύ της τάξης των 480 ίππων.

Στο εσωτερικό επιχειρήθηκε να παντρευτούν η ατμόσφαιρα ενός crossover με εκείνη ενός super car. Το σήμα κατατεθέν το σαλονιού, η κεντρική κονσόλα σε σχήμα ντεπόζιτου μοτοσικλέτας παραμένει. Έχει προστεθεί η LCD οθόνη των 7 ιντσών του GT-R, αλλά και δύο αγωνιστικά καθίσματα με ζώνες ασφαλείας 5 σημείων, όπως και το ορατό roll cage, το οποίο πληροί τις προδιαγραφές της FIA.

Πηγή: autotriti.gr