Ύστερα από δύο εβδομάδες διακοπής το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 συνεχίζεται στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στην πίστα της Μόντσα. Τη δέκατη πολ ποζίσιον πανηγύρισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στον «Ναό της ταχύητας», διατηρώντας το απόλυτο για τη Red Bull!

Στην ζεστή ατμόσφαιρα της ιταλικής πίστας και παρουσία αρκετών σελέμπριτι, Φάμπιο Καπέλο, Νίκι Χέιντεν, αλλά και του προέδρου της Ferrari, Λούκα ντι Μοντιζέμολο οι πρωταγωνιστές της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στις 13ες κατατακτήριες της σεζόν.

Τη μαλακή γόμα επέλεξαν οι πιλότοι, στην προσπάθεια τους να κάνουν έναν ταχύτερο γύρο. Οι κατατακτήριες ήταν μία πιστή επανάληψη των ελεύθερων δοκιμών, αφού η πρώτη τριάδα συμπληρώθηκε από τους Φέτες, Χάμιλτον και Μπάτον.

Εκτός τριάδας πλασαρίστηκε η Ferrari, εντός έδρας, με τον Αλόνσο να πλασάρεται στην τέταρτη θέση και τον ομόσταβλό του, Φελίπε Μάσα να ολοκληρώνει τη διαδικασία από την πέμπτη θέση.

Ο Σένα στον αυριανό αγώνα θα εκκινήσει με όποια γόμα επιθυμεί, αφού στην τελική φάση των κατατακτήριων δοκιμών δεν βγήκε στην πίστα.

Δεύτερη περίοδος (Q2), Στην κόψη του ξυραφιού!

Πιο γρήγοροι ήταν οι χρόνοι που… έγραψαν οι πιλότοι στη δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών, δεδομένου ότι χρησιμοποίησαν τη μαλακή γόμα. Red Bull, McLaren, Mercedes και Ferrari ανταγωνίζονταν για τον πρώτο χρόνο, με τον Φέτελ ωστόσο να κάνει τον ταχύτερό χρόνο της περιόδου.

Στην Μόντσα είναι η δεύτερη παρουσία του Μπρούνο Σένα πίσω από το τιμόνι της Renault, με τον Βραζιλιάνο να καταφέρνει να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό μόλις στον τελευταίο γύρο του, «πετώντας» εκτός δεκάδας τον Πολ ντι Ρέστα.

Οι πιλότοι που δεν πέρασαν στον μεγάλο τελικό είναι οι εξής: Ντι Ρέστα- Σούτιλ (Force India), Μπαρικέλο-Μαλδονάτο (Williams), Πέρες- Κομπαγιάσι (Sauber) και Μπουεμί.

Πρώτη περίοδος (Q1), Χωρίς εκπλήξεις…

Με το… αριστερό ξεκίνησε τις κατατακτήριες δοκιμές ο Παστόρ Μαλδονάτο, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στην παραμπόλικα, με αποτέλεσμα να «πληγώσει» την Williams. Αγώνα δρόμου έδωσαν οι μηχανικοί της ομάδας, οι οποίοι επιδιόρθωσαν τη ζημιά εγκαίρως, δίνοντας την ευκαιρία στον πιλότο τους να συνεχίσει.

Οι πιλότοι μπήκαν στην πίστα «φορώντας» τη μέση γόμα, η οποία ωστόσο δεν ήταν ικανή να τους βοηθήσουν να ρίξουν τους χρόνους.

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος της πρώτης περιόδου, ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι εξής πιλότοι: Αλγκουερσουαρί (Toro Rosso), Κοβαλάινεν-Τρούλι (Lotus), Γκλοκ –Ντ’Αμπρόσιο (Virgin), Ρικιάρντο – Λιούτσι (HRT).

Στον τελευταίο γύρο ο Ρούμπενς Μπαρικέλο, κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τη δεύτερη περιόδο.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Φέτελ, Red Bull
2. Χάμιλτον, McLaren
3. Μπάτον, McLaren
4. Αλόνσο, Ferrari
5. Γουέμπερ, Red Bull
6. Μάσα, Ferrari
7. Πετρόφ, Renault
8. Σουμάχερ, Mercedes
9. Ρόσμπεργκ, Mercedes
10. Σένα, Renault
11. Ντι Ρέστα, Force India
12. Σούτιλ, Force India
13. Μπαρικέλο, Williams
14. Μαλδονάδο, Williams
15. Πέρες, Sauber
16. Μπουεμί, Toro Rosso
17. Κομπαγιάσι, Sauber
18. Αλγκουερσουαρί, Toro Rosso
19.Τρούλι, Lotus
20. Κοβαλάινεν, Lotus
21. Γκλοκ, Virgin
22. Ντ’ Αμπρόσιο, Virgin
23. Ρικιάρντο, HRT
24. Λιούτσι, HRT

Πηγή: sport-fm.gr